Reacţia Patriarhiei Române după referendum: "un succes nedeplin ne cheamă la mai multă lucrare "

 

Patrarhia Română reacţionează la invalidarea referendumului pentru căsătorie afirmând că "un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare".

Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe afirmă indirect că românii care nu au votat la referendum sunt afectaţi de secularizarea societăţii.

Redăm, integral, comunicatul transmis de Patriarhia Română după eşecul referendumului. 

"În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu.

Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană creată şi binecuvântată de Dumnezeu. În acest sens, mulţumim celor aproape patru milioane de cetăţeni români care au răspuns pozitiv prin participarea lor la vot.

Atitudinea pe care românii şi-au asumat-o, prin participare la vot sau prin neprezentare la vot, trebuie respectată şi analizată, iar democraţia bazată pe libertatea civică trebuie cultivată mai intens prin informare corectă şi permanentă privind tema dezbătută public.

Deşi referendumul recent nu a fost validat, totuşi acesta ne-a oferit posibilitatea de a cunoaşte gradul de secularizare al societăţii româneşti de astăzi, precum şi principalele poziţionări din societate privind afirmarea şi apărarea valorilor morale bazate pe credinţa în Dumnezeu şi istoria bimilenară a poporului român.

În acest context social, Biserica Ortodoxă Română are datoria de a susţine şi promova în continuare familia binecuvântată de Dumnezeu şi valorile credinţei creştine", a transmis Patriarhia Română.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
08 Oct 11:43
Ce ''familia'' dragilor ??? In tara, cu incuvintarea si promovarea sfintiilor voastre, sint prioritare prostitutia, cooorvasaria, adulterul, concubinajul, relatia, prietenia, toate bazate pe instincte de baza si fara multe finetzuri inutile. Familiile casatorite abia reprezinta 20-30% din miriadele de ''relatii'' din tara in orice moment in timp iar din acestea 50% divorteaza !!! Nu mai comentez si ce se intimpla in multe din putinele familii ''traditionale'' ca sa nu sune prea rau. Dar dupa ce ne asiguram ca fiecare barbat primeste femeia cuvenita poate ne mai intrebam unde DISPAR COPII acestor ''cupluri'' ... poate vrea vreun sfint sa ne lamureasca ... iar daca mai amestecam si banii pe care majoritatea au invatat sa ii iubeasca mai mult decit parintii, familia sau copii lui, ce ''lucrare'' se mai doreste ? Ce s-a distrus in 80 de ani nu se repara in citeva luni ... folosind aceiasi oameni naraviti si viciosi !
Răspunde
0 0
Gheorghe si Ion asupriti de straini
08 Oct 11:31
Intr-o lume normala nici nu ar fi adusa in discutie o asemenea tema : din ce e formata familia ! Insa, de mai bine de doua veacuri oculta iudeomasonica din occidentul "civilizat" lucreaza intens pentru a lovi sistematic la temelia societatii.
Asadar, pe 6-7 octombrie a fost adusa la "bun" sfarsit inca o lovitura impotriva neamului, impotriva crestinismului, impotriva familiei, impotriva omului.... e o lovitura pregatita din timp de oculta iudeomasonica care a acaparat prin alogeni, prin strainii de neam ca lupii la oi, de aproape trei decenii, toate institutiile statului, partidele politice, pentru a submina temelia care sta la baza societatii : familia crestina.
Iata, asadar, inca un rezultat trist al "valorilor" occidentului, care loveste inca o data in sufletul omului sarman, cocosat de multimea loviturilor aceluiasi occident "civilizat", care de mai bine de doua veacuri de "valori" iudeomasonice pervertite, se straduieste sa distruga identitatea popoarelor, sa distruga identitatea omului coborandu-l in iad cu demonii mai jos decat animalele ! Ce batjocora perversa poate fi aceasta decat una diabolica : omul spalat pe creier cu "valorile" occidentului sa aplaude...sa doresca si mai mult "o tara ca afara"... el insusi se ridice impotriva interesului existentei lui ca om... sa nu simta mirosul urat al mocirlei in care zace...sa nu inteleaga sensul Cuvantului : Cine a pierdut sufletul a pierdut tot...pentru ca asta e miza !
Resursele, aurul, petrolul, gazele, uzinele, padurile, pamantul stramosesc...pe care nelegiuitii deja au pus mana prin corporatii si multinationale, nu sant decat mijloacele prin care vor sa acapareze pe miza cea mai de pret : sufletul omului !
Nadajduim in Bunul Dumnezeu ca nu va lasa neamul omenesc bajocorit la nesfarsit de vrajmasii Lui : demonii si slujitorii fideli-iudeomasonii occidentului "civilizat"!
Răspunde
0 0
Gheorghe
08 Oct 13:09
3 mai nene, satanistii si vrajmasii neamului romanesc sint din tara, din conducatori, te uiti la ei si te-au convins ca ei nu fura, nu vind, nu tradeaza, nu manipuleaza mai mult decit altii de afara ! Iar asta te convinge sa spui ca e un sfint, aproape ! Nu nene, hotul e hot, mincinosul e mincinos, cooorvarul e coorvar, ..., indiferent daca il placi tu sau altii ca tine ! Si din cauza lui si altii, mai tineri sau mai batrini, devin hoti, mincinosi, coorvari, urmind exemplele din fata lui !
0 0
NeneaAla
08 Oct 11:24
Sorry dar v-ati pierdut autoritatea de interpretatori si educatori acreditati al ordinii divine de sus. Atata lacomie, politica, propaganda, opulenta... Daca e ceva-n neregula, lasa-l pe al' de sus sa judece. Pana una alta voi sunteti niste simpli oameni cu pareri... si cu multe vicii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?