Reacția lui Mazăre după condamnarea la închisoare: "Mă felicit..."

 

Reacția lui Mazăre după sentința judecătorilor de la Tribunalul Constanța nu a întârziat să apară. Fostul primar o consideră nedreaptă și se declară ”consternat”.

Reacția lui Mazăre după condamnarea la șase ani și șase luni de închisoare a venit sub forma unui comunicat în care fostul edil al Constanței susține că este ”halucinant” că are două dosare cu aceeași acuzație, dar într-unul dintre ele a fost achitat, iar în altul condamnat. 

”Astăzi am fost condamnat de tribunalul Constanta la un total de 6,6 ani de pușcărie cu executare pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu.

Sunt uluit şi consternat de sentința nedreaptă data de judecător. Nu reuşesc să înţeleg, la prima acuzaţie, cum este posibil ca pentru aceeași presupusă infracțiune de abuz (vânzarea subevaluată a terenului aferent Cazino Mamaia) să fiu achitat de Curtea de Apel București (sentința numărul S.P.148/FI/10.07.2017) și să fiu condamnat la patru anu și șase luni de pușcărie de Tribunalul Constanța (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeași acuzație, același teren, însă în două dosare diferite, o instanţă mă achita în dosarul numărul 6536/2/2008 la Curtea de Apel București și alta mă condamnă în dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanța. Aşa cum mi s a părut halucinant faptul că DNA mi-a făcut două dosare cu acelaşi subiect, contrazicând principiile de drept, aşa mi se pare şi acum halucinant să am două sentinţe opuse tot pe aceeaşi infracţiune cu acelaşi subiect!

Dosarul de la Tribunalul Constanța, unde am luat această condamnare este public, poate fi consultat oricând, și oricine poate constata că toți funcţionarii primăriei, consilierii locali și evaluatorii implicați în vânzarea respectivelor terenuri au declarat că procedura vânzării a fost cea legală, și-au asumat o, începând de la adoptarea hotărârii de Consiliu Local și până la notar, fără ca eu să fi intervenit în derularea ei. Primarul semnează ultimul pe documente, obligat de lege să ducă la îndeplinire hotărârile Consiliului Local. Nu primarul vinde, ci Consiliul Local, nu primarul le evaluează, ci evaluatorul profesionist acreditat.

În cazul celorlalte două abuzuri, situația este identică: primarul nu a influențat pe nimeni, nu a impus nimănui nimic, nu a primit și nu a cerut nimic. Şi totuşi sunt acuzat şi condamnat pentru presupusa subevaluare făcută de nişte evaluatori profesionişti

În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o țintă permanentă a Poliţiei Politice din România! În atare situaţie concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o țară în care justiţia poate şi achita şi condamna o persoană în acelaşi timp, pentru exact aceiași acuzație, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite! Asta-i ţară? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?”, a transmis Radu Mazăre.

Radu Mazăre, condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
johnneil
17 May 08:56
Exact acum s-a intors de la plaja si isi va comanda o bautura exotica. Bani, are. De la mine. De la tine. De la noi.
Răspunde
0 0
Marinel
17 May 08:13
Dar când ai furat atât a fost bună justiția din România, luându-te la întrebări justiția nu mai este corectă, te-ai refugiat ca un laș în Madagascar și ți-ai făcut avere din banul public, ai impresia băi măzăriche că ne duci cu preșul, ai fost o sugativă a banului public.
Răspunde
0 0
Amalia
17 May 00:09
Problema foarte grea pentru această țară este că am pierdut un "MARE ARTIST"!Cine mai face spectacole în Constanța pe stradă cu care alegorice...A fost" Sultan absolut" în acel județ ,adică și economic...nu nu numai artistic.
Răspunde
0 0
mirela
16 May 22:09
lasa ca ai furat destul si tu tara asta,poate justitia nu reuseste sa mai puna gheara pe voi ca fugiti ca niste popandai!!! si gaseste diverse tertipuri pt a va condamna,deci nu te vaieta ca esti patetic! mai bine ati face toti penalii sa inapoiati tarii si cetatenilor bogatiile furate! puscariasule!
Răspunde
0 0
Bracon Ioan
16 May 21:23
Are dreptate domnul Mazare, pe care nu-l cunosc decat din cateva vizionari pe internet. Prima hotarare penala se impune cu autoritate de lucru judecat in ultima hotarare. Apararea domnului Mazare a fost necorespunzatoare, in ultimul dosar penal, iar judecatori de tribunal nu au avut rol activ, sau sunt stagiari, fara experenta.
Răspunde
0 0
Ghio
16 May 22:15
10 Nenea,esti un bo.....izon!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?