Reacții internaționale împărțite după recunoașterea morții lui Khashoggi de către Arabia Saudită

 
Reacții internaționale împărțite după recunoașterea morții lui Khashoggi de către Arabia Saudită
Reacții internaționale împărțite după recunoașterea morții lui Khashoggi de către Arabia Saudită

Arabia Saudită a recunoscut în noaptea de vineri spre sâmbătă moartea lui Jamal Khashoggi pe 2 octombrie, în consulatul său de la Istanbul, dar a negat orice implicare directă a regatului, relatează Reuters, care prezintă principalele reacții internaționale față de această nouă întorsătură într-un caz cu repercusiuni în întreagă lume.Potrivit versiunii Riadului, jurnalistul și opozantul saudit a murit în urma unei incaierari, care s-a terminat rău, cu persoane cu care s-a întâlnit în misiunea diplomatică.

Donald Trump a catalogat credibilă explicația dată de Riad cu privire la moartea jurnalistului, care trăia de un an în Statele Unite și colabora cu regularitate cu ziarul american The Washington Post. (WP).

Președintele american a salutat un "prim pas bun", dar a apreciat că faptele sunt inacceptabile.

Locatarul Casei Albe, asupra căruia numeroși congresmeni - atât republicani, cât și democrați - exercită presiuni, cerând măsuri dure contra Arabiei Saudite, a repetat însă că impunerea unor eventuale sancțiuni Riadului ar dăuna contractelor în domeniul înarmării, în valoare de miliarde de dolari, între cele două țări.

Numeroși congresmeni s-au declarat puțin convinși de explicațiile prezentate de Riad.

"Aș spune că sunt sceptic față de nouă versiune saudită, un eufemism", a declarat senatorul republican Lindsey Graham.

Marea Britanie a anunțat că examinează "informațiile saudite și cum să reacționeze în urma lor". "Așa cum a spus secretarul Foreign Office, acesta a fost un act teribil, iar cei responsabili trebuie să dea socoteală", a subliniat Ministerul britanic de Externe într-un comunicat.

Sursa: ziare.com

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?