Reacția SUA după marșul blindatelor americane prin România. Vineri încep jocurile de război

 
Marșul Cavaleriei - parada blindatelor a ajuns la Brașov
Marșul Cavaleriei - parada blindatelor a ajuns la Brașov
FOTO: NATO/FLICKR
Marșul Cavaleriei - parada blindatelor a ajuns la Brașov Marșul Cavaleriei - parada blindatelor a ajuns la Brașov Marșul Cavaleriei - parada blindatelor a ajuns la Brașov

Marșul blindatelor americane și românești prin România s-a încheiat joi la Brașov, iar vineri încep exercițiile militare comune. "Am fost astăzi martorii unui eveniment cu adevărat istoric, dar unul care cred că va face parte dintr-o nouă stare de normalitate: prezența multinațională și pregătirea în comun de-a lungul flancului estic al NATO", a spus, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, DEAN THOMPSON.

Sute de militari americani și zeci de vehicule de război au ajuns joi la Brașov, la capătul "Marșului Cavaleriei", care a început de la baza din Mihail Kogălniceanu.

O ceremonie a avut loc în centrul orașului, unde curioșii s-au strâns ă vadă blindatele americane  de luptă. 

"Acesta este doar unul din multele exerciții comune care au loc peste tot în țară și care demonstrează hotărârea NATO de a apăra alianța. Am fost astăzi martorii unui eveniment cu adevărat istoric, dar unul care cred că va face parte dintr-o nouă stare de normalitate: prezența multinațională și pregătirea în comun de-a lungul flancului estic al NATO. Mă adresez acum trupelor române și americane: Vă doresc succes în timpul marșului rămas prin spectaculosul peisaj de țară al României. Vom continua să fim uimiți de perseverența voastră, vă suntem recunoscători pentru serviciul dumneavoastră militar, onorăm sacrificiul vostru și suntem extraordinar de mândri de voi", a spus, joi, însărcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, DEAN THOMPSON.

Cu o zi înainte, blindatele ajunseseră la Ploiești, unde, timp de câteva ore, au avut loc demonstrații la care au asistat peste o mie de persoane. 

De ce s-au strâns blindatele și elicopterele americane la un mall din Ploiești

Vineri, după încheierea marșului, încep exercițiile militare. "Exercițiul multinațional întrunit SARMIS-15 În perioada 15 mai - 6 iunie, în garnizoana Brașov și la Centrul de Instruire pentru luptă al Forțelor Terestre din Cincu se desfășoară exercițiul de instruire prin simulare reală și cu trageri de luptă SARMIS-15. SARMIS-15 — care face parte din seria activităților de instruire în comun ce se desfășoară atât în țară cât și în afara teritoriului național în cadrul operației 'Atlantic Resolve' — este un exercițiu multinațional întrunit la care participă 1500 de militari cu aproximativ 200 de mijloace de luptă din Canada, Marea Britanie, România și Statele Unite ale Americii.Forțele Terestre Române participă cu personal din comandamentul Diviziei 2 Infanterie și din Brigada 2 Vânători de Munte, sprijiniți de militari și tehnică din Forțele Aeriene Române. Militarii americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA care iau parte la exercițiu s-au deplasat, în zilele de 13 și 14 mai, de la Mihail Kogălniceanu (Constanța) la Cincu (Brașov) în 'Marșul Cavaleriei'", anunță un comunicat al MAPN.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?