Reacția lui Florin Iordache, după ce PNL și USR contestă legile justiției la CCR, din nou

 

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, deputatul Florin Iordache, reacţionează la gestul PNL şi USR de a ataca din nou la Curtea Constituţională proiectele de modificare a legilor justiţiei. Iordache susţine în continuare că dezbaterea pe proiectele de legi a fost una amplă, iar ceea ce a ieşit respectă în totalitate deciziile CCR şi standardele internaţionale.

„Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt pe făgașul normal. Am văzut și eu astăzi sesizarea făcută de colegii de la PNL și USR. Așa cum ați văzut, a fost cea mai transparentă și cea mai largă dezbatere care a putut exista. Eu sunt de 20 de ani în Parlament. În 20 de ani eu nu am văzut o dezbatere atât de largă pe niște legi care considerăm noi că sunt bune. Și am văzut și sesizarea pe care colegii de la PNL și USR au făcut-o pe acele articole asupra cărora Curtea Constituțională ne-a spus că trebuie să ne aplecăm”, a spus Iordache, la Antena 3.

„Noi considerăm că aceste legi, indiferent câte atacuri, câte critici, câte astfel de tergiversări vor urma, tot aceste legi trebuie să intre în vigoare”, a adăugat el.

„Comisia specială are în vedere punerea în acord la tot ce înseamnă legislație cu deciziile Curții, cu deciziile CEDO, cu hotărârile europene. Noi asta avem de făcut în Parlament. Avemd e pus în practică o legislație europeană să o transpunem în legislația națională. Avem de îndeplinit acele hotărâri pe care Curtea Constituțională le-a luat. Se încearcă prin diverse manipulări să fie oprit acest proces”, a mai spus Florin Iordache.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?