Rețelele sociale pro-ruse și pro-Trump, hiperactive în favoarea referendumului Cataloniei

 

Rețelele sociale pro-ruse și-au intensificat masiv acțiunile în favoarea referendumului din Catalonia în ultimele zile, arată datele consultate de Elpais.

Conturile de Twitter pro-Kremlin au avut o activitate intensă înaintea și în timpul referendumului pentru independența Cataloniei, poziționându-se în favoarea secesiunii.

Potrivit datelor colectate de ElPais.com, numărul de menționări ale crizei din Catalonia a crescut cu 2.000% în ultimele zile.

Subiectul a fost acoperit intens și pe canalele media ruse, cunoscute drept portavoci ale Kremlinului, în special Sputnik și Russia Today.

La fel de preocupate de chestiune au fost și rețelele care l-au ajutat pe Donald Trump să devină președinte.

Site-ul american InfoWars, cunoscut pentru teoriile conspirației, rasism și xenofobie, dar și pentru susținerea pentru Trump, a lansat printre altele informația falsă că 700 de primari ar fi fost arestați în Spania și că guvernul de la Madrid ar pregăti o invazie a Cataloniei.

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?