O rețea de hoți români a fost destructurată în Franța

 
Gabriel Berca, condamnat la închisoare
Gabriel Berca, condamnat la închisoare

Polițiștii din România, Belgia și Germania au destructurat marți o rețea de hoți români cu vârste cuprinse între 26 și 59 de ani. Membrii rețelei ar fi furat mai multe tone de produse fitosanitare, în zece localități franceze, pentru a le revinde în România.

”În perioada iunie 2016 – iulie 2017,  membrii grupului au  săvârşit 10 fapte de  furt pe teritoriul Franței, în regiunea Alsace, respectiv au sustras din depozitele  unor societăți comerciale, produse fitosanitare (pesticide și semințe), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.000.000 de euro.

Acțiunea a constat în efectuarea, pe teritoriul României, a 12 percheziții domiciliare (9 în județul Galați, una în județul Arad, una în județul Iași și una în județul Suceava), punerea în executare a 7 mandate de aducere și audierea a 7 dintre membrii grupării, precum și ridicarea unor bunuri și înscrisuri de interes în cadrul urmăririi penale.

Persoanele în cauză au fost reținute în baza unor mandate europene de arestare, urmând a fi pentru prezentate  curților de apel, în vederea arestării preventive.

Ulterior, aceștia vor fi prezentați instanțelor competente, în scopul predării lor autorităților franceze, respectiv Tribunalul de Mare Instanță din Colmar”, transmit procurorii DIICOT.

Totodată în cursul zilei de marți, în aceeași cauză, pe teritoriul Germaniei și Belgiei au mai fost reținuți doi oameni care fac parte din grup.

”În cadrul activităților desfășurate, s-a identificat şi recuperat, pe teritoriul României, cantități însemnate de produse fitosanitare, în valoare de 258.580 de euro, sustrase din localitățile  Obersaasheim și Saint Sauveur Marville; peste 5 tone de semințe de rapiță în valoare de aproximativ 243.000 de euro, sustrase din localitățile Mons en Pevele și La Chapelle D´Armentieres, precum și 14.000 de rulmenți”, mai spun procurorii DIICOT.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?