Războiul Iohannis - Dăncilă, departe de a se încheia! Fiecare a înțeles ce a vrut după decizia CCR

 

Războiul Palatelor este departe de final chiar și după decizia Curții Constitutionale. Considerată o victorie a PSD, Viorica Dăncilă îi transmite lui Klaus Iohannis că o să vină în Parlament când dorește pentru votul de validare. Nu de îndată, asa cum i-a cerut președintele, și nu înainte de moțiunea de cenzură. Strategia PSD este de a trage cât mai mult de timp.

Viorica Dăncilă a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că președintele „este obligat” să respecte decizia Curții Constituționale și să numească, „de îndată” miniștrii interimari propuși de ea.

Referitor la îndemnul președintelui Iohannis  să meargă cât mai repede în Parlament pentru a obține un vot de încredere pentru Guvern, președintele PSD spune că acest lucru nu apare în decizia CCR.

„Nu am văzut în această decizie niciun paragraf care să facă referire la acest aspect. (...) Nu am spus că nu o sa merg în Parlament. O să merg pentru remaniere. (...) NU o să merg în Parlament atunci când ne spune președintele, ci cum prevede legea, în cele 45 de zile”, a ținut să-l pună la punct Dăncilă pe Iohannis.

Dăncilă mărturisește că nu se teme să vină să ceară votul în fața aleșilor: „Fiecare cetățean vede faptul că președintele României a blocat guvernul. Vom merge în Parlament, nu ne este frică să mergem în Parlament”.

Iohannis după decizia CCR: Guvernul și-a pierdut legitimitatea. Poftiți, doamnă în Parlament!

 Iohannis spune că premierul este obligat de Curtea Constituțională să vină cu cabinetul în Parlament, deoarece CCR a arătat că "Guvernul și-a pierdut legitimitatea".

,,Decizia de azi a CCR nu schimbă cu nimic situația politică în care se află Guvernul României de peste 3 săptămâni. Guvernul nu mai are aceeași compoziție politică, iar premierul e obligat de Constituție să meargă în fața Parlamentului pentru votul de încredere. Constat cu satisfacție că și CCR a ajuns corect și inevitabil la ceeași consluzie: Guvernul și-a pierdut legitimitatea și trebuie să meargă în fața Parlamentului pentru un vot de validare. Celelalte chestiuni din materialul CCR sunt blocaje generate de refuzul doamnei prim-ministru de a primi un vot de încredere în Parlament, unde trebuia să meargă din capul locului. Deciziile le voi lua după publicarea și analiza motivării deciziei CCR în Monitorul Oficial. Dacă doamna Dăncilă vrea să pună punct crizei politice, îi spun: "Poftiți de îndată în fața Parlamentului pentru votul de validare", a declarat Iohannis.

CCR: Iohannis trebuie să numească miniștrii interimari. Dăncilă, obligată să vină în ParlamentAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cornel
19 Sep 21:39
Nu ași vota pe Mutulică care în 5 ani nu a făcut nimic.
Răspunde
0 0
Una e sula ,alta e prefetura ,domnilor judecărori !
19 Sep 09:33
Dl Plugariu,și la mijloc e CCR.care a băgat zâzania intre palate.Nimeni nu a cerut sa decidă dacă guvernul trebuie să se ducă în parlament,pentru că nimeni nu a negat acestă obligatie.Mantionând,ultra petit acestă problemă i-a dat mijloc de propagandă presedintelui meu,să strige de la microfon că are dreptate ca nu aprobă interimații.Politica e arta manipulării,profanii o numesc minciună,dar noi ,poporul ,suntem ași in acestă intreprindere .Autoritâțile sunt formate din oameni ca mine,puse pe sotii .
Răspunde
0 0
plugariu
19 Sep 08:37
Marele "analist" Gusa jubileaza vazand ca CCR-ul l-a cam defavorizat pe Presedintele Johannis ! Dar nici tuta de la psd ( pe care Gusa o vrea cu orice pret in turul doi la alegri ) nu a scapat nesifonata...
Răspunde
0 0
plugariu
19 Sep 08:37
Marele "analist" Gusa jubileaza vazand ca CCR-ul l-a cam defavorizat pe Presedintele Johannis ! Dar nici tuta de la psd ( pe care Gusa o vrea cu orice pret in turul doi la alegri ) nu a scapat nesifonata...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?