Război total Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă: "Solicit demisia premierului, nu face faţă" (VIDEO)

 

Preşedintele Klaus Iohannis a ieșit la atac și a cerut demisia Vioricăi Dăncilă, afirmând că aceasta nu face față poziției de premier. Șeful statului s-a declarat nemulțumit de refuzul premierului de a veni la întâlnirea de la Palatul Cotroceni pe tema BNR, dar și de demersurile făcute de guvern pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim.  

Premierul României nu face față funcției, transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru țară și preferă să execute ordinele venite de la partid. Sunt acuzații fără precedent venite de la Klaus Iohannis pentru Viorica Dăncilă.

mai mult, șeful statului afirmă că îi retrage încrederea acordată și îi cere demisia premierului.

"Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta n-are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenţionat să le comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca tema centrală conflictul intre guvern şi PSD, BNR pe cealaltă parte”, a spus Iohannis.

Președintele a insistat și pe tema explozivă a mutării ambasadei României la ierusalim. 

Rareş Bogdan, reacţie dură după ce Iohannis i-a cerut demisia lui Dăncilă 

”Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greşeală, fiindcă în politică externă dacă vorbim de documente secrete trebuia să fie consultat preşedintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile se statuează şi se ştie că este nevoie, în interesul României, de o consultare instituţională între premier şi preşedinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost înţelese de doamna Dăncilă. Doamna Dăncilă spunea aşa: jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor… suveranivatea independentţa teritorială. E jurământul pe care îl depunem noi şi apoi obţine demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad literam Constituţia, legile ţării, ci şi principiul colaborării loiale, deciziile CCR. Toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid", a explicat Iohannis.

”Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier", a spus preşedintele Iohannis. 

Prima reacție șoc din PSD după atacul violent al lui Iohannis. ”Nimeni nu-și va da demisia” 

Nu este prima dată când preşedintele Klaus Iohannis cere demisia unui premier.

În iunie 2015, şeful statului a solicitat demisia lui Victor Ponta, după ce DNA a anunţat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier. Victor Ponta a anunţat la foarte scurt timp că nu se va retrage din funcţie. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Valter COJMAN
27 Apr 15:20
1. Dancila a jurat ca face totul pentru tara si nu pentru binele lui Iohannis.


2. Pentru nazistul de la Cotroceni:


Mutarea unei ambasade dintr-o locatie in alta locatie, pe teritoriul aceleeasi tari, este un act administrativ si este de competenta guvernului Romaniei (ministerul de externe).
Infiintarea unei ambasade, consulat sau mutarea unei ambasade dintr-o tara in alta tara se face prin decizia presedintelui, la propunerea guvernului (prin ministerul de externe), prin decret emis de presedinte si contrasemnat de primul ministru.


Constitutia Romaniei:


Presedintele Romaniei
Atribuţii în domeniul politicii externe
ARTICOLUL 91
(1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.
(2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.
(3) Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României.


Constitutia Romaniei:


Actele Preşedintelui
ARTICOLUL 100
(1) În exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului.
(2) Decretele emise de Preşedintele României în exercitarea atribuţiilor sale prevăzute în articolul 91 alineatele (1) şi (2) , articolul 92 alineatele (2) şi (3) , articolul 93 alineatul (1) şi articolul 94 literele a) , b) şi d) se contrasemnează de primul-ministru.


Constitutia Romaniei:


Guvernul


ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, a
Răspunde
0 0
Mocanu Amalia
27 Apr 14:50
Îmi place, scurt și la obiect! Orice comentariu e de prisos!
Răspunde
0 0
Siminiceanu Costachi
27 Apr 14:30
Domnul Președinte a uitat cînd sa exprimat că atunci când a căzut guvernul ponta a( trebuit să moară niște oameni ) din această expresie se poate înțelege că el este autorul incendiului de la colectiv, iar în problema premierului Viorica Dancila a fost invitată de premierul Israelian așa că care este problema
Răspunde
0 0
Apostol
27 Apr 13:38
Da de asta președinte are nevoie România, sa stea doar prin concedii, asa se face politică externa?
Răspunde
0 0
Adriana
27 Apr 12:23
Foarte bine a procedat Presedintele!
Este incredibila nerusinarea Psd, si bataia de joc fata de români si fata de România.
Este inadmisibil ceea ce fac acesti comunisti.
MULTUMIM, D-LE PRESEDINTE PENTRU TOT CEEA CE FACETI PENTRU ROMANI SI PENTRU ROMANIA!
FELICITARI!!!
Răspunde
0 0
LAURENTIU
27 Apr 11:49
de acord !!!!!!
Răspunde
0 0
Monica
27 Apr 11:46
In sfarsit , am auzit un discurs care mi-a mers la inima din partea d-nului presedinte Klaus Iohannis,sper sa se si finalizeze cu bine.
Răspunde
0 0
silviu
27 Apr 11:27
Respect, Klaus Iohannis !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?