Război rece Londra-Moscova. 23 de diplomați ruși, expulzați după cazul spionului otrăvit

Premierul britanic Theresa May a anunțat măsuri foarte dure împotriva Moscovei, după cazul spionului rus Serghei Skripal, otrăvit cu o substanță neurotoxică, într-un atac pe care Londra îl pune pe seama Rusiei. 23 de diplomați ruși identificați drept agenți secreți nedeclarați sunt expulzați și au o săptămână să părăsească țara. ”Răspunsul Rusiei a arătat un dispreț profund față de gravitatea cazului”, a declarat premierul Theresa May.Londra a răspuns miercuri dur, așa cum era așteptat, după atacul la adresa spionului rus Serghei Skripal și a fiicei sale, otrăviți cu o substanță neurotoxică în Anglia, săptămâna trecută. 

23 de diplomați ruși din Marea Britanie, identificați drept agenți secreți nedeclarați, vor fi expulzați. Ei au o săptămână pentru a părăsi țara, a anunțat premierul Theresa May în Parlament, miercuri. 

Premierul a anunțat și o suspendare a tuturor întâlnirilor bilaterale la nivel înalt.

Marea Britanie va înăspri verificarea zborurilor private, dar și al transporturilor de marfă dinspre Rusia.

În același timp, Londra a decis înghețarea proprietăților sau conturilor statului rus, dacă există dovezi că acestea ar putea fi folosite pentru a amenința viața sau proprietatea cetățenilor sau rezidenților britanici.

May a mai anunțat un boicot al Cupei Mondiale de anul acesta din Rusia. Mai exact, oficialii de la Londra și membrii Familiei Regale nu vor lua parte la evenimentele din Rusia.  

Moscova a anunțat că nu va răspunde la ultimatumul Guvernului de la Londra până nu primeşte mostre din substanţa chimică folosită în atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent dublu rus, a anunţat Ambasada Rusiei în Marea Britanie, potrivit agenţiei Reuters.

”Răspunsul Rusiei a arătat un dispreț profund față de gravitatea cazului”, a declarat May.

Theresa May a declarat luni, în Parlamentul de la Londra, că este 'foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă' pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, relatează AFP. Ulterior, Rusia a  spus că "este un spectacol de circ în parlamentul britanic".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?