Râul Prahova a fost poluat cu nămol provenit de la o staţie de epurare

 
Foto: googlepages.com
Foto: googlepages.com
Râul Prahova a fost poluat cu nămol provenit de la o staţie de epurare, astfel că apa a devenit maro-negricioasă pe o lungime de aproape 7 kilometri şi în zonă s-a înregistrat o mortalitate piscicolă nesemnificativă, a anunţat Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).

"Prin propagare, unda de poluare a ajuns în râul Ialomiţa, între podul de la Coşereni şi Manasia", se mai arată în comunicat.

Echipele ANAR-Direcţia Apelor Ialomiţa Buzău (DAIB) au prelevat probe de apă şi biologice, în vederea efectuării analizelor de laborator, şi au anunţat în aval de râul Ialomiţa să nu fie folosită apa.

De asemenea, Administraţia Naţională Apele Române-Direcţia Apelor Ialomiţa Buzău a luat măsura descărcării din acumularea Dridu a unui debit suplimentar pentru a asigura diluţia apei.


Echipa ANAR şi Garda de Mediu Prahova verifică în prezent folosinţele de apă pentru a stabili sursa de poluare şi pentru a dispune măsurile de sancţiune care vor fi aplicate poluatorului, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?