Râul Dâmboviţa, pricipala sursă de poluare a Dunării

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Dâmboviţa a devenit o mlaştină adevărată. Pentru că Bucureştiul nu are o staţie de epurare a apei, râul Dâmboviţa a devenit sursă principală de poluare a Dunării şi a râului Argeş, în care se revarsă. De altfel, în România nu există nicio staţie de epurare a apei care să corespundă normelor europene.


De la bun început Dâmboviţa intră în Bucureşti cu o apa poluată. Nu este recomandată pentru consum, iar scăldatul este intrezis. Pe scara europenă de calitate a apei, de la unu la cinci, apa din Dâmboviţa se clasează pe trei. UE cere ca apa să fie în cel mai rău caz de calitatea a doua.

Chiar dacă apa din Dâmboviţa este poluată, malurile râului sunt pline de pescari, inconştienţi, care nu se tem să mănânce pestele din râu.


După ce toate apele reziduale se varsă în râu, Dâmboviţa se trasnformă într-o mlaştină.

"Aici apa are o culoare maronie, este total trasformată", precizează Şerban Iliescu, biolog..

Plina cu dejecţii şi cu un miros greoi, Dâmboviţa se revarsă în râul Argeş, iar mizeria ajunge mai departe în Dunăre.

"Vorbim de categoria 5 de calitate adica proastă şi foarte proastă a apei (...) Se înregistrează încărcări puternice cu azot si fosfor total", a declarat Ana Maria Tănase, purtător de cuvânt Ministerul Mediului.

Autoritaţile promit că Staţia de Epurare a apei din Bucureşti va fi gata până la sfârşitul anului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?