Cozmin Gușă dezvăluie planul ascuns al lui Victor Ponta. "Este disperat, deci foarte periculos"

 

Victor Ponta este cel mai periculos dintre toți oamenii politici din România după 1989 deoarece este un om disperat, crede Cozmin Gușă. În acest moment, premierul își negociază o anumită ieșire din situația complicată în care se află, fiind dispus să cedeze o parte din capitalul financiar acumulat la putere pentru a scăpa din problemele cu justiția, mai spune consultantul politic.

Cozmin Gușă este de părere că planul secret al lui Victor Ponta a constat în acumularea de capital prin acțiunile de devalizare a bugetului de stat, acțiuni construite pe binomul Ponta-Ghiță.

"Acest băiat protejat și promovat a subordonat toate acțiunile și deciziile administrative și politice interesului său de acumulare de capital. Azi își negociază o anumită situație. De ce s-a dus în Turcia, nu ca să negocieze? Victor Ponta operează cu ideea că poate pune pe masă o parte din mega-capitalul financiar pe care l-a acumulat pentru a-și asigura o anumită tihnă", a declarat Cozmin Gușă într-o ediție specială a emisiunii "Jocuri de putere", realizată de Rareș Bogdan.

Potrivit acestuia, România a involuat sub bagheta unor politicieni de acest tip care au devalizat bugetele fără să fie deranjați, care au controlat rețelele de informații și putere în interes personal. Abia în ultima vreme justiția a început să funcționeze, și lucrurile au revenit parțial la normal.

"Ponta are un plan de negociere a unor avantaje materiale și a dosarelor pe care le-a acumulat. Asta este boala Băsescu-Năstase, iar Ponta recidivează. În loc să rămână un tânăr lider de stânga inteligent, a preferat să copieze niște modele fără să fie la același nivel cu Băsescu sau Năstase. Motorul inițial este lăcomia, sunt oameni foarte lacomi, inițial de bani, care le procură lux și alte avantaje. După faza asta, în funcție de cultura lor sau de cine îi sfătuiește, trec la aviditatea puterii. Prin asta au trecut și Dan Voiculescu, Adrian Năstase sau Sorin Ovidiu Vântu și au fost pedepsiți. Viața i-a pedepsit nu altcineva", a mai spus Gușă.

Victor Ponta este un epigon foarte periculos, deoarece a ajuns într-un moment de disperare, dovadă și amenințările pe care le adresează unor jurnaliști, crede Gușă.

"Dacă ar obține toată puterea, ar călca în picioare pe toți cei care ar îndrăzni să se opună, lucru pe care nici Năstasre, nici Băsescu nu l-a făcut. Este cel mai periculos dintre toți oamenii politici din România după 1989, pentru că este disperat", a precizat consultantul politic.

Conform lui Cozmin Gușă, un anumit instinct de conservare a puterii îl mai ține pe Victor Ponta la guvernare, dar premierul este detestat de membrii Partidul Social Democrat pentru starea la care a dus partidul. 

"PSD este în criză acută de lideri, unii pot performa doar la nivel orășenesc, județean, singurul care avea anvergură regională era Iona Rus, dar s-a autoaccidentat singur, sunt doar oameni fără școală, charismă, discurs. nu mai are lideri informali: singurul lider este un fost pesedist, care acum e președintele unui alt partid, Gabriel Oprea. Nu Ion Iliescu, care se trezește dincând în când și mai spune câte ceva", arată Cozmin Gușă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?