VIDEO Rareș Bogdan, blocat de jandarmi. "PSD vrea un stat polițienesc"

Rares Bogdan la Congresul PSD
Rares Bogdan la Congresul PSD

Jurnalistul Realitatea TV Rareș Bogdan a fost împiedicat de jandarmi să vorbească la microfon în fața Sălii Palatului, în condițiile în care s-au strâns sute de opozanți ai PSD care contestă guvernarea social-democrată.Sute de oameni protestează, sâmbătă la prânz, pe trotuarul din fața Sălii Palatului, la doi pași de Congresul PSD.

Jandarmeria încearcă să aplice amenzi și să obstrucționeze protestul, unul dintre cei vizați fiind chiar Rareș Bogdan. Motivul invocat de Jandarmerie este gălăgia care i-ar deranja pe locatarii din zonă. Rareș Bogdan a cerut să fie doar el amendat și niciun alt protestatar.

"Să ne promiteți că nu le faceți nimic. Din respect pentru dvs vom opri boxele, dar nu putem opri transmisia. Noi respectăm instituțiile și legile statului român. Îi respectăm pe toți românii, chiar și pe cei care au alte opțiuni politice", le-a spus jurnalistul

Asta în condițiile în care PSD a împiedicat accesul Realitatea TV în interiorul Sălii Palatului cu un mini-studiou.

În cursul dimineții, trei protestatari din mișcarea Rezist au fost reținuți și amendați în aceeași locație.

"Pentru a clarifica anumite aspecte privind prezenţa Jandarmeriei şi măsurile de ordine din zona Sălii Palatului, va informez că în baza Protocolului privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligaţia ,conform legii, să asigure măsurile de ordine şi siguranţă publică", este poziţia transmisă de Jandarmerie.

”În legătură cu incidentul de la sala palatului va informăm că 3 persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru luarea masurilor legale, revenim cu detalii”, precizează Jandarmeria.
 
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat, sâmbătă, că PSD recurge la ajutorul Poliţiei Locale şi al Jandarmeriei pentru a ţine la distanţă persoanele care protestează faţă de guvernarea social-democrată, fiind nemulţumiţi de măsurile luate de partidul condus de Liviu Dragnea.

„Săltarea oamenilor liberi de pe stradă, închiderea circulaţiei rutiere, blocarea parcurilor şi a spaţiilor publice, interzicerea mişcării libere a cetăţenilor pe trotuarele din jurul Sălii Palatului unde se desfăşoară Congresul PSD ne arată că asistăm la instaurarea un stat poliţienesc opresiv îndreptat împotriva cetăţenilor. Străzile, parcurile, trotuarele nu sunt proprietatea PSD, sunt spaţii publice ce pot fi folosite de orice cetăţean fără drept de liberă de trecere de la PSD. Restrângerea abuzivă a libertăţii de exprimare şi a drepturilor de manifestare publică democratică nu poate fi făcută fără o justificare temeinică", a afirmat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Potrivit celor declarate de Dancă, autorităţile au un comportament abuziv. „Acest comportament abuziv din partea Poliţiei locale şi a Jandarmeriei nu trebuie să rămână nepedepsit. Atât Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cât şi Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să răspundă pentru aceste excese ale organelor de ordine publică, iar dacă au dispus reprimarea protestelor trebuie să-şi dea demisia. Nu putem tolera ca nervii liderilor PSD provocaţi de luptele lor interne pentru „ciolan" să se răsfrângă atât de dur şi violent împotriva oamenilor nemulţumiţi de guvernarea patronată de Dragnea şi Tăriceanu. Dispozitivul militarizat de ordine publică şi control instaurat în Bucureşti pentru Congresul PSD aminteşte de manifestările congreselor Partidului Comunist care se desfăşurau în acelaşi loc şi în aceeaşi atmosferă opresivă. PSD dovedeşte încă o dată că nu se poate dezbăra de metehnele şi tarele trecutului comunist", completează purtătorul de cuvânt al PNL.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?