Raportul SRI pe 2014. Număr record de informări către DNA

 

În raportul SRI pe anul 2014, se precizează că Serviciul a transmis în anul 2014, beneficiarilor legali din plan central, 5373 de informări.

Guvernul şi Administraţia Prezidenţială au fost principalii beneficiari ai informărilor. Pe de altă parte, un număr important de informări au ajuns şi la DNA, 1229, în timp ce la Parchetul de pe lângă ICCJ au ajuns doar 126. 

În document se fac precizări şi despre numarul mandatelor de interceptare care a crescut fata de 2013 cu aproximativ 15% - ajungand la 44.759 acte de autorizare, fata de 38.884, în 2013.

Dintre acestea 2.410 au fost ordonante ale DNA si Ministerul Public.

În ceea ce privește riscurile atacurilor cibernetice la adresa ţării noastre, Raportul precizează că “nivelul de securitate cibernetică în România e în prezent insuficient pentru a răspunde adecvat unor atacuri de complexitate ridicată”.

De asemea, s-a reliefat faptul că în 2014 şi-au făcut simţită prezenţa şi “agresiunile cibernetice desfăşurate de agresori statali.

Raportul SRI trece în revistă şi activăţile de contraspionaj, subliniindu-se faptul că evoluţiile geopolitice din 2014 “au plasat România în zona de confruntare a intereselor şi influenţelor principalilor actori”.

Documentul atrage atenţia asupra ratei scăzute a absorţiei fondurilor europene, considerată a fi “un punct nevralgic pe agenda publică”.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?