Raportorul PE Claudio Fava a acuzat Ucraina în cazul zborurilor secrete CIA în Europa

 


Raportorul Parlamentului European Claudio Fava face noi dezvăluiri legate de zborurile secrete ale CIA în Europa. Fava acuză de această dată Ucraina.

El spune că această ţară a găzduit centre de interogare a deţinuţilor CIA suspecţi de terorism. Potrivit raportorului Parlamentului European, şeful armatei ucrainene a ordonat în 2005 construirea unei închisori pentru deţinuţii CIA într-un fost depozit de muniţii de pe vremea URSS, în apropiere de Kiev.


Potrivit lui Fava, deţinuţii ajunşi în centrele secrete din Ucraina erau transferaţi din România şi Polonia. Prizonierii erau transportaţi cu ajutorul unor camioane în timpul nopţii.

Raportul Fava, votat în Parlamentul European în februarie, acuza şi România că a găzduit avioane care ar fi putut transporta suspecţi de terorism pe aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Foto APAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?