Raport dur la adresa CNADNR, făcut de corpul de control din Ministerul Transporturilor

 
Santier autostrada
Santier autostrada

Corpul de control din Ministerul Transporturilor a redactat un raport dur la adresa Companiei de Drumuri și Autostrăzi, în virtutea căruia noul ministru l-a demis marți pe Narcis Neaga, șeful CNADNR.

Un raport din octombrie 2015 al Corpului de Control din Ministerul Transporturilor are concluzii dure la adresa șefului Companiei de Autostrăzi (CNADNR), Narcis Neaga, demis marți de ministrul Dan Costescu.

Raportul corpului de control, în baza căruia s-a sesizat și DNA, arată că CNADNR a angajat firme de avocatură deși nu avea nevoie, că Neaga ar fi mințit presă când a primit o cerere de informații, dar și că preluarea de către CNADNR a bucății de autostradă care ulterior a început să se surpe și a fost închisă a fost o greșeală.

Raportul prezentat de Hotnews indică faptul că CNADNR nu a cerut penalități de întârziere de circa 4,2 milioane de lei de la compania care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie. De asemenea, conducerea companiei a fost acuzată că nu a urmărit corect desfășurarea acestui contract.

Mai mult, Corpul de control a arătat că preluarea de către CNADNR a bucății de autostradă (care ulterior a început să se surpe și a fost închisă) a presupus "asumarea unui risc nejustificat privind siguranță circulației".

Reamintim că procurorii DNA au deschis un dosar penal în rem în cazul construirii segmentului de drum Cunta-Săliște, de pe autostrada Sibiu-Orăștie, tronson afectat de probleme și care a fost închis și demolat parțial la nici un an de la deschidere.

Ancheta DNA vine după ce atât CNADNR, cât și Ministerul Transporturilor-în urmă unui raport al Corpului de Control, au sesizat procurorii de posibile probleme în desfășurarea contractului. RAPORTUL aici și aici.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?