Raluca Turcan solicită sesiune parlamentară extraordinară

 
Raluca Turcan
Raluca Turcan

PNL, prin vocea liderului deputaților liberali - Raluca Turcan, cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august

Raluca Turcan, într-o declarație de presă, a declarat că PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a clarifica poziția pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară și care sunt de interes public.

”Partidul Național Liberal solicită convocarea unei sesiuni extraordinare, atât la Camera Deputaților cât și la Senat. Este foarte important ca înainte de începerea sesiunii ordinare, Parlamentul României să-și clarifice poziția pe câteva proiecte de lege aflate în dezbaterea parlamentară și care sunt de interes public.

Conform regulamentului celor două Camere și conform Constituției României, în sesiunea extraordinară se pot dezbate proiecte de lege care există deja pe parcursul parlamentar, pentru care Camerele Parlamentului au fost sesizate.

Așadar, Partidul Național Liberal consideră că este vital ca în sesiunea extraordinară să fie dezbătută și respinsă legea privind recursul compensatoriu. De asemenea, Partidul Național Liberal solicită respingerea legii privind investigarea magistraților, Secția de investigare a magistraților.

Nu în ultimul rând, sunt două proiecte cu un impact economic și social, aflate în dezbaterea Parlamentului, care trebuie tranșate din punct de vedere decizional. Vorbim de OUG 114, OUG care a blocat investițiile, a alungat investitorii, a blocat creditarea, de asemenea, și care a crescut taxele și tarifele în România.

În același timp, există OUG 51 a Guvernului României, sesizată inclusiv de Avocatul Poporului pe probleme de constituționalitate, prin care transportul județean a fost scos din sfera serviciilor publice. Asta înseamnă că elevii care fac naveta, la nivel de județ, pot să rămână fără decontarea navetei, fiind puși în situația să facă autostopul și să-și pericliteze siguranța.

Mai există un proiect extrem de important, aflat într-un sertar încuiat al Camerei Deputaților, la Comisia juridică,  despre care PSD și ALDE nu mai spun nimic. Acesta se referă la amnistie și grațiere. Este un proiect uitat, de atac la Justiție și care poate, în orice secundă, să favorizeze din nou infractorii, așa cum ne-a obișnuit această majoritate în ultima perioadă.

Așadar, pe ordinea de zi pe care o propunem președinților celor două camere dar și premierului Dăncilă, care are decizia politică la PSD, se află și respingerea acestui proiect aflat la Comisia juridică, privind amnistia și grațierea.

Este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare, în perioada 26 august- 30 august. Noi am pregătit deja această solicitare și parlamentarii Partidului Național Liberal sunt dispuși și unii dintre ei au semnat deja pentru convocarea acestei sesiuni extraordinare.

În perioada următoare, așteptăm decizia politică a celor care au majoritatea, dacă nu, vom apela la articolul constituțional de convocare a sesiunii extraordinare, cu o treime din numărul deputaților sau senatorilor”, a declarat Raluca Turcan, la finalul reuniunii BPN al PNL.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
13 Aug 08:45
Era sa o scap tocmai pe adevarata Kill Bill.... Are si ea/el pareri, cere fel si fel de convocari...mai bine o convoaca pe Udrea sa-i zica , ca pe Dorobanti a venit la magazin marfa noua marimea ei....panarame motorizate ce sunt. kill Bill.
Răspunde
0 0
PRIBOI
12 Aug 17:47
Nu e mai bine sa convoace sesiunea parlamentului la DANSA in orasul de bastina?!? Poate acolo si-or mai aminti csreva de DANSA...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?