Raluca Turcan: Ponta nu poate să renunțe la titlul de doctor din cauza modificărilor sale în lege

 

Raluca Turcan, deputat PDL, atrage atenția într-un comunicat de presă, că din cauza  modificărilor legislative din 2012, care vizau protejarea titlului său de doctor al lui Ponta, acesta nu poate renunța la titlul de doctor. Titlul i se poate retrage de către Universitatea București pentru plagiat, pentru nerespectarea standardelor academice sau daca Victor Ponta dă în judecată Universitatea și obține o decizie în instanță, se mai arată în comunicat.

”Victor Ponta a devenit victima propriilor artificii legislative care au avut drept scop tocmai protejarea titlului său de doctor în Drept. Victor Ponta face un gest care nu este nici moral, nici legal. Titlul i se poate retrage de către Universitatea București pentru plagiat, pentru nerespectarea standardelor academice sau daca Victor Ponta dă în judecată Universitatea și obține o decizie în instanță. Acesta ar fi demersul legal și, totodată absurd, în virtutea modificărilor legislative din 2012 care au avut drept scop protejarea titlului său academic. Gestul său nu este nici pe departe moral, atâta vreme cât el nu explică demersurile disperate pentru a-și acoperi propriul plagiat: schilodirea CNATDCU prin modificarea numărului de membri, modificarea atribuțiilor, ordinul de ministru prin care procedura d leg retragere a titlului doctoral s-a transformat intr-o procedura juridica etc”, se arată în comunicatul remis realitatea.net.

Pe de altă parte, Turcan mai atrege atența cp Ponta va trebui să lămurească 2 aspecte cu privire la cariera sa universitară:

”1. Victor Ponta a obținut titlul de doctor în drept în anul 2003. Conform CV-ului său prezent pe site-ul Camerei Deputaților, între 2002 și 2007 a fost lector universitar la Universitatea Româno-Americană. Conform legii salarizării, de la momentul obținerii falsului doctorat și începerea activității universitare, Victor Ponta a încasat un spor salarial lunar, în virtutea titlului academic obținut. Victor Ponta trebuie să returneze universității angajatoare banii pe care i-a încasat cat timp a predat, de la obtinerea falsului titlu, pana in 2010, cand legea s-a modificat.

2. A fost Victor Ponta numit conferențiar universitar? Conform legislației, nu ar fi putut să fie numit conferențiar universitar dacă nu ar fi avut titlul de doctor. În cazul în care a fost conferențiar universitar, atunci Ponta trebuie să returneze integral toate beneficiile salariale obținute în perioada în care a activat în această calitate. Peste toate acestea, prin cererea adresată Universității București de retragere a titlului de doctor în drept, Victor Ponta admite cel mai grav lucru: că a mințit o țară întreagă și că a încercat să ascundă acest lucru folosindu-se de toate mijloacele care i-au stat la dispoziție: ciuntind legi, modificând proceduri și comisii, ordine de ministru abuzive, etc. Victor Ponta nu mai are nicio ieșire morală din această situație. Nici măcar demisia”, mai susține deputatul PDL. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 -2
17 Dec 05:30
Raluca Turcan si-a stupefiat colegii intrebind, pe un ton iritat, pentru ce a fost nevoie ca TVR sa infiinteze un post la Hunedoara: “De ce domnilor, imi puteti explica si mie de ce are nevoie Romania de un post TV Hunedoara, chiar asa am ajuns?”. Surprins, Alexanderu Sassu a incercat sa ii explice ca nu exista un asemenea post, ci doar un studio teritorial la Deva, numai ca Turcan o tinea una si buna pe a ei: de ce exista TVR Hunedoara? Abia intr-un tirziu, membrii comisie au realizat ca Turcan se referea la postul TVR HD, ale carui initiale seamana, e drept, cu abrevierea oficiala a judetului Hunedoara, dar inseamna, in realitate, High-Definition, adica televiziune cu o calitate superioara a sunetului si a imaginii.
Răspunde
0 0
Pardaf.ro
17 Dec 02:47
Si poate ne spune si doamna Turcan de unde are sa puna pe ea 50 000 de euro dintr-un foc, din salariul dumneaei de la derutata. Pardon, deputata. Asta pentru echilibru.
Răspunde
3 -3
ion
16 Dec 20:58
CORECT. Dar in legatura cu toate aceste fapte este vorba si de o raspundere penala. Falsul in declaratii si acte se pedepseste.
Răspunde
2 0
borzalaubulau
16 Dec 19:27
citi despre ilegalitatile lu borzalau la hidroelectrica si marsul de maine al salariatilor
hidrosind. org. ro / guestbook /
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?