Raluca Turcan:"Decizia CCR favorizează infractorii"

 

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei depus de PNL este “ciudată” şi “pare a fi în favoarea infractorilor”.

“Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor. Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câştig de cauză.

PNL nu renunţă să transpună votul la referendum în lege. 6,5 milioane de voturi nu pot fi ignorate. Aşteptăm motivarea CCR şi redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR”, a scris, joi, pe contul său de Facebook, Raluca Turcan, potriit Agerpres.

Liderul deputaţilor PNL arată că e necesară o dezbatere în societate cu privire la reorganizarea funcţionării CCR.

“Cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă în societate pe reorganizarea funcţionării CCR: depolitizarea CCR, modificarea componenţei acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor şi a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie sa fie o instituţie aptă să-şi îndeplinească rolul său constituţional în favoarea tuturor românilor”, a scris Turcan.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, joi, că trebuie lăsat la latitudinea legiuitorului să stabilească pe cine amnistiază, au declarat oficiali ai instituţiei.

Aceştia au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică şefului statului să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vai de noi,daca am ajuns unde ne-ati dus !
20 Jul 10:24
Vai ,doamna Turcan și eu care credeam că CCR v-a terorizat presedintele,l-a făcut praf ca nu stie fizică ,pardon, Constituție si v-a mai devoalat cine sunteți si pe ce picior dansati.Wilhelm al II-le ,când a atacat Belgia a zis:„Necesitatea nu cunoste legi ”.De fapt il plagia pe Nicolo Machiavelli.Voi cu cine votați ,cu Franta mai nou ce Angy e bolnavă ?
Răspunde
0 0
Rezistenta
19 Jul 00:01
Kill Bill, la tupeu esti peste Firea, la mecla nu...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?