Raețchi: Zidul Palatului Parlamentului trebuie dărâmat

 

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, înscris în cursa internă a liberalilor pentru Primăria sectorului 5, susține, în cadrul unui comunicat de presă, că zidul Palatului Parlamentului ar trebui dărâmat, astfel încât Parcul Izvor, Parcul Parlamentului și zona Casei Academiei să devină "marea grădină de promenadă" a Bucureștiului. În acest sens, Raețchi a propus o dezbatere cu ONG-uri de mediu și arhitecți pe tema necesității unei mari grădini de promenadă, în zona Palatului Parlamentului.

"Casa Poporului a înghițit un spațiu uriaș, parțial abandonat, neîngrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spațiu verde a Bucureștiului. Trebuie, înainte de toate, dărâmat zidul inutil al Parlamentului. Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului și Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, și în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în București, pentru că Parcul Carol și Parcul Tineretului se află în apropiere. Există proiecte în acest sens ale unor ONG-uri extrem de active și competente, pe care le vom promova", explică liberalul în cadrul unui comunicat de presă.

Raețchi anunță că va cere tuturor candidaților la Primăria Capitalei să-și asume acest proiect.

"În cursul săptămânii viitoare, vom avea o primă dezbatere pe acest subiect cu arhitecții, specialiștii în mediu și cu cei pasionați de București. Principiile pe care le vom stabili vor fi înaintate candidaților pentru Primăria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic și urbanistic. Dar, Bucureștiul în ansamblu ar avea enorm de câștigat", a adăugat deputatul PNL.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?