Cum s-a ridicat din "tulpina comunistă“ noul lider postdecembrist Radu Mazăre

 

Radu Mazăre s-a aflat mereu la locul potrivit, la momentul potrivit, astfel încât să deţină o poziţie privilegiată indiferent de regim. Fiu de nomenclaturişti, demnitari în guvernul lui Nicolae Ceauşescu, Mazăre a fost protejat mereu de figuri providenţiale şi în regimul postdecembrist. Era uşor să fii rebel când ştiai că nu ţi se putea întâmpla nimic.

Radu Mazăre şi-a început ascensiunea de la Revoluţie, din 22 decembrie 1989, ziua fugii cuplului dictatorial Nicolae şi Elena Ceauşescu. Mazăre era pe atunci studentul antimodel la Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, un tip care nu respecta disciplina pentru că părinţii lui nomenclaturişti, demnitari în guvernul lui Nicolae Ceauşescu (mama - în Comerţul Exterior, tatăl - la conducerea Flotei de pescuit oceanic), erau oricum „peste“ profesorii săi şi în general „peste“ oricine i-ar fi ieşit în cale.

Mai multe, pe sursa Adevarul

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
CIorditorii saboteaza tara si poporul !
26 May 08:47
... de 30 de ani !
Răspunde
0 0
Jan
25 May 22:53
Pentru găozarul ăsta este adevărată zicala că așchia nu sare departe de trunchi.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?