Radu Mazăre s-a aflat în incompatibilitate timp de şapte luni, susţine ANI, şi riscă să piardă funcţia de primar

 
Foto: ziua.ro
Foto: ziua.ro
Probleme pentru primarul Constanţei, Radu Mazăre! Agenţia Naţională de Integritate susţine că primarul s-a aflat în incompatibilitate şapte luni, în anul 2003, fiind administrator la o societate comercială, în timp ce era primar, lucru interzis de lege. Radu Mazăre riscă să fie demis dacă nu dovedeşte contrariul.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost, concomitent, primar şi administrator al unei firme, şi riscă, astfel, să piardă funcţia publică, anunţă ANI, printr-un comunicat remis marţi.

Comunicatul precizează că Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare a regimului incompatibilităţilor. Mazăre a fost înştiinţat cu privire la verificări prin două adrese din 27 iulie 2009, respectiv 28 iulie 2009, potrivit aceluiaşi comunicat.

"Potrivit prevederilor art. 87 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale", se arată în comunicat.

ANI precizează că, potrivit articolului 91 alineatul 4 din acelaşi act normativ (în situaţia în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunţă la una dintre cele două funcţii incompatibile în termenul prevăzut la alin. 3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 60 zile, la propunerea secretarului unităţii administrativ-teritoriale.

În urma verificărilor a reieşit că, în data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazăre a fost numit administrator la S.C. Nisipuri SA, funcţie din care s-a retras în data de 6 noiembrie 2003. În anul fiscal 2003, S.C. Nisipuri SA a avut venituri aproape 340.000 de lei şi un profit brut 132.000 de lei.


În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie, mai precizează Agenţia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?