Radu Mazăre a defilat pe o scenă din Mamaia, costumat în ofiţer german - VEZI VIDEO

 
foto: RTV
foto: RTV
Radu Mazăre, protagonistul unui scandal cu tentă antisemită. În cadrul unei prezentări de modă de inspiraţie „army”, primarul Constanţei a defilat îmbrăcat în uniformă de ofiţer nazist, alături de fiul său, Răducu. Deşi a înlăturat o svastică de pe chipiul făcut la comandă, Mazăre a uitat de cea de pe centură.

Primarul Constanţei şi-a etalat mândru uniforma militară. Deşi susţine că nu e vorba de una de ofiţer nazist, pe centură se vede clar o svasică. Legea din România spune că raspândirea, vânzarea sau confectionarea de simboluri fasciste se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

"Nu nazist, ofiţer în armata germană, în Vermacht. M-am inspirat din filmul Operaţiunea Valkyrie. Costumaţia este făcută într-un atelier din Germania, care face costume identice cu cele care erau purtate de ofiţeri", a spus Radu Mazăre. 

Cât despre Mazăre Junior, acesta a purtat uniformă de ordonanţă.

De data aceasta, însă, Mazăre a atras atenţia Centrului pentru Combaterea Antisemitismului, care a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. În sesizare se precizează că primarul Constanţei a încălcat Legea şi a instigat un minor să îi urmeze exemplul, educându-l să trateze legislaţia în vigoare cu dispreţ.

Pentru Radu Mazăre nu este prima apariţie într-o ipostază inedită. A fost, pe rând, mafiot înarmat, într-un pictorial dintr-o revistă pentru bărbaţi, şi James Bond, la o altă prezentare de modă.  

În urmă cu câţiva ani, în Marea Britanie a izbucnit un adevărat scandal după ce prinţul Harry a mers la o petrecere privată într-o uniformă de ofiţer nazist. Fotografii de la petrecere au apărut în presă iar prinţul şi-a cerut scuze public.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?