Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei

 
Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei
Putin confirmă "retragerea parţială" a trupelor ruse staţionate de-a lungul frontierei Ucrainei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a informat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în legătură cu "retragerea parţială" a trupelor ruse mobilizate la frontiera estică a Ucrainei, anunţă Guvernul german, citat de AFP.

"În cursul unei convorbiri telefonice, Vladimir Putin şi Angela Merkel au evocat alte posibile măsuri pentru stabilizarea situaţiei în Ucraina şi Transnistria", informează Berlinul.

Vladimir Putin a denunţat, în cursul unei convorbiri telefonice cu Angela Merkel, "blocada" impusă regiunii separatiste Transnistria, care oficial aparţine Republicii Moldova. "Preşedintele Putin a insistat asupra necesităţii unor măsuri care să permită anularea blocadei impuse regiunii Transnistria", a comunicat Kremlinul.

În altă ordine de idei, Vladimir Putin "a evocat necesitatea unei reforme constituţionale care să garanteze interesele legitime ale locuitorilor tuturor regiunilor din Ucraina", adaugă Preşedinţia Rusiei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul că menţine sub tăcere "blocada" asupra Transnistriei organizată de Chişinău şi Kiev. "Tot ceea ce se întâmplă în acest moment în jurul Transnistriei este ignorat - Chişinăul şi noii lideri ucraineni au organizat, de fapt, o adevărată blocadă asupra regiunii. Situaţia este trecută total sub tăcere de partenerii europeni. Mai mult, UE şi Statele Unite încurajează această politică", a declarat Serghei Lavrov.

Ucraina a dispus consolidarea măsurilor de securitate şi control la frontiera cu Republica Moldova, în regiunea transnistreană. În acest context, cetăţeni ruşi care locuiesc în regiunea transnistreană nu au fost lăsaţi să intre în Ucraina.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 0
Stalinz
31 Mar 22:00
Isteria fara margini -mass-media occidentale după Crimeea asteapta de la Putin cucerirea Finlandei si deshiderea frontului în Transnistria.
Vova stie foarte bine ca politica nu este arta posibilului, ci a constă în a alege între dezastruos şi insuportabil.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?