Puştii geniali ai României. Unul dintre ei a fost deja acceptat la MIT

 
Două medalii de aur şi două medalii de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017. 
Două medalii de aur şi două medalii de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Informatică 2017. 
FOTO: edu.ro

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii (două medalii de aur şi două medalii de bronz) la XXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI 2017), desfăşurată la Teheran (Iran), în perioada 28 iulie - 3 august.

Medaliile de aur au fost obținute de Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București) și Tamio Vesa-Nakajima (Liceul Vocațional Pedagogic "N. Bolcaș" din Beiuș, județul Bihor), laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an, precizează MEN.

Tamio Nakajima Vesa este deja acceptat la cea mai faimoasă universitate din lume în domeniul tehnic, Massachussets Institute of Technology din Boston, Statele Unite, scrie bihon.ro.

Medalii de bronz au fost câștigate de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/ Colegiul Național "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, județul Argeș) și Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București).

Echipa României a fost însoțită și coordonată de Szabo Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic "Petru Maior" din Reghin/ ISJ Mureș) și Răzvan-Dan Sălăjan (student la Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca). Olimpicii vor reveni în țară vineri.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?