Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, acuzat de discriminare

 

Purtătorul de cuvânt al Bisercii Ortodoxe a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combatere Discriminării, ca urmare a declaraţiilor sale la adresa adolescentelor de etnie romă sau din categorii defavorizate:

Declaraţia care a provocat nemulţumirea celor două organizații non-guvernamentale care l-au reclamat pe Vasile Bănescu se referea la adolescentele care ajung mame la vârste tot mai fragede.  

"E un sofism foarte ieftin să spui că o fată de etnie romă sau o fată care a fost abuzată sexual sau o fată care a abandonat școala, care trăiește fără părinții ei, plecați în străinătate și care, bineînțeles că intră într-o derivă morală, au ajuns în situația nefericită de a fi gravide din cauza lipsei de educație sexuală. Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice. Abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa accesului la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural și, nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie, unde, după cum bine știm, viața sexuală se începe mult mai devreme", a declarat Bănescu, într-o disucţie legată de ideea introducerii educaţiei sexuale în şcoli. 

Biserica Ortodoxă nu vrea educaţie, ci dirigenţie sexuală în şcoli

"Aceste declarații întăresc prejudecățile la adresa minorității rome și a grupurilor vulnerabile și alimentează ura împotriva fetelor rome și a fetelor aparținând grupurilor vulnerabile prin asocierea exclusivă a acestora cu numărul ridicat de nașteri în rândul adolescentelor din România," se spune în sesizarea depusă, luni la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, de asociaţiile E-Romnja și Centrul Filia.

"Declaratiile sale, transmise prin mass media, au un impact puternic, ca urmare a capitalului simbolic pe care îl deține Biserica Ortodoxă (...) și legitimează rasismul, sexismul și clasismul existente în societea românească," se mai spune ]n comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Roman
07 May 14:29
Adica, in traducere, pe aceasta etnie ADEVARUL o deranjeaza. Mai nou daca spui adevarul in Romania esti acuzat de discriminare.... Incredibil... Foarte bine a spus purtatorul de cuvant. Aaaa, nu va convine ? Uitati-va la cazul de la Baia Mare care apartine de aceeasi etnie, de lipsa de educatie, de viol, etc.... Asta nu e un adevar crunt ? Il ascundem dupa degete pentru ca "se simte jignita etnia" ? Si nu, nu e caz izolat.... E un adevar urat care se intampla la aceasta etnie. Este absolut strigator la cer cum aceste fapte clare care sunt in total dezacord cu constitutia Romaniei sunt motive pentru a acuza de discriminare. Pana cand sa mai suportam asemenea chestii ?!? Etnia aceasta trebuie scoasa din mizeria morala si fizica in care traieste si educata. Nu accepta ? Sa fie trasa la raspundere si sa plateasca. Nu sa fim noi obligati sa le suportam mizeriile.
Răspunde
0 0
Sorin
07 May 13:29
" a declarat Bănescu, într-o disucţie" nu stiam ca exista "disucţie". O fi existand si "monosucţie", poate si "polisucţie". Esential e ca era o "sucţie". Nu stim exact cine la ce, dar, cunoscand personajul, putem lesne banui. LOL!!!!!!!!!!!!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?