Puls Capital: Valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a urcat cu 30,72%, până la 166,1 milioane lei

 

Valoarea schimburilor cu acțiuni realizate în această săptămână la Bursa de Valori București s-a majorat cu 30,72% comparativ cu săptămâna precedentă și a ajuns la 166,1 milioane de lei, pe o piață cu tranzacții totale de 179,5 milioane de lei, conform unei analize Puls Capital, potrivit AGERPRES.Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (48,2 milioane de lei), Romgaz (16,1 milioane de lei), Banca Transilvania (13,3 milioane de lei), Petrom (11,1 milioane de lei) și Erste (10,9 milioane de lei).

Tranzacțiile cu produse structurate au cumulat 9,03 milioane de lei, cu obligațiuni — 4,3 milioane de lei și cu unități de fond — 0,05 milioane de lei.


În piața deal s-au realizat schimburi de 27,7 milioane de lei.

Indicii bursieri au consemnat evoluții mixte cuprinse între minus 0,61% pentru indicele BET — NG (al companiilor din sectorul de energie și utilități) și plus 1,78% pe indicele ROTX.

În săptămâna care se încheie duminică, 26 de titluri au avut evoluții pozitive, 18 au consemnat evoluții stabile și 29 au scăzut.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat pe titlurile TMK Artrom (plus 12,35%), Electroputere (11,56%) și Boromir Prod (10,58%).

Cea mai semnificativă scădere a fost consemnată pe acțiunile Retrasib (minus 14,20%), aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Sinteza (minus 11,59%) și Siretul Pașcani (minus 8%).

'Un eveniment important a fost, în această săptămână, anunțarea de către Fondul Proprietatea a detaliilor concrete despre oferta publică de cumpărare de acțiuni proprii. Impactul anunțării prețului oferit, de 1,11 lei/acțiune, a fost însă mai redus decât era anticipat, principalul motiv fiind probabil dezamăgirea investitorilor cu privire la nivelul acesteia', se mai arată în analiza citată.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?