PSD vrea să desfiinţeze Codul Fiscal. Ce propune în schimb?

PSD vrea să unească toate legile fiscale existente sub un singur cod numit "Codul Economic al României", conform programului de guvernare obţinut în exclusivitate de Realitatea TV. Aceast nou program urmează să fie votat luni în Parlament.În programul de guvernare se are în vedere: "includerea tuturor legilor care vizează domeniul economic într-un pachet legislativ unitar ce va fi pus gratuit la dispoziția tuturor agenților economici și persoanelor fizice care desfășoară activități independente".

"Codul legislativ va purta numele “Codul Economic al României” și va cuprinde Codul Fiscal, Codul de Procedură Fiscală, Legea de Înființare a Societăților Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale și toate celelalte legi cu caracter economic", potrivit sursei citate.

Codul Economic al României va intra în dezbatere parlamentară în 2018.

"Odată aprobat de Parlamentul României, Guvernul va cere un moratoriu celorlalte forțe politice din parlament, prin care nicio formațiune politică să nu mai inițieze propuneri legislative privind modificarea noului Cod Economic al României, pentru cel puțin o perioadă de 5 ani de zile", se mai arată în programul de Guvernare.

Adoptarea Codului Economic al României se va face cu cel puțin 6 luni înainte de a intra în vigoare.

Acest Cod va pune accent şi pe a simplifica birocrația prin reducerea masivă a numărului de taxe.

Începând cu 1 ianuarie 2019 numărul taxelor, tarifelor si comisioanelor (cu aplicare generală) în România nu va fi mai mare de 50.

Astfel, pentru populație vor exista cel mult 10 taxe, generale, dintre care CASS, CAS, impozitul pe venit, impozitul pe teren, impozitul pe bunuri imobile, impozitul pe mașină, etc. Toate celelalte taxe, tarife si comisioane vor fi eliminate sau comasate.

Pentru agentii economici numărul taxelor fiscale și nefiscale (cu aplicare generală), va fi de maxim 40.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?