PSD se distanţează de Ecaterina Andronescu, după gafa uriaşă cu admiterea în licee

 
Andronescu bulversează admiterea în licee, din această vară. ORDINUL care amână unele probe
Andronescu bulversează admiterea în licee, din această vară. ORDINUL care amână unele probe

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, are parte de critici şi din interiorul PSD, după gafa uriaşă de a fi încercat să schimbe, în ultima clipă, calendarul înscrierii în licee. Camelia Gavrilă, șefa departamentului de educație din PSD, a declarat că demersul ministrului Educaţiei nu poate fi asumat poltic de partid pentru că Andronescu nu a anunţat pe nimeni."Încercarea Ecaterinei Andronescu de a schimba data examenelor cu două zile înainte ca elevii să le susțină a creat “o derută profundă, care a fost corectată in extremis”, a declarat, pentru Edupedu.ro, unul dintre principalii opozanți al lui Andronescu în partid, Camelia Gavrilă. 

Este regretabil că a existat această confuzie și derivă în legătură cu încercarea de a schimba un calendar. Lucrurile acestea se fac, de obicei, la început de an școlar, când începe un ciclu al tuturor activităților, fie că vorbim de elevi sau despre profesori", a mai afirmat Gavrilă.

Întrebată dacă uriaşul scandal a afectat PSD în perspectiva alegerilor, Gavrilă a afimat că în partid s-a discutat ideea Ecaterinei Andronescu, dar "în niciun caz nu a fost la acest moment asumat politic întru totul ceea ce s-a propus. Viziunea respectivă este lansată de doamna ministru și echipa respectivă, e un document de lucru pe care îl văd mai degrabă ca o ridicare de probleme și cu posibile soluții, care pot face obiectul unei dezbateri, dar care nicicum nu a fost asumată la nivel politic de PSD”.

Pe 13 mai, Ecaterina Andronescu a semnat două ordine, unul prin care amâna examenele de aptitudini și de limbă pe care elevii de clasa a VIII-a le-au început pe 15 mai, iar altul prin care amâna tipărirea broșurilor cu numărul de locuri și de clase din licee și școli profesionale.

În urma reacțiilor vehemente ale sindicatelor, asociațiilor de părinți și a propriului partid, Andronescu a blocat cele două ordine, fără să ofere vreo explicaţie sau vreo scuză pentru haosul creat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Moromete
15 May 23:18
A ...dar nu se poate acesta doamna nu a fost urmarita de hassasini si chiar a inghitit scuipatul aruncat spre tovarasul sef care manaca la ..umbra. Ca a mutilat invatamantul din Romania anii de zile si a crezut daca este ministru e si obligatoriu sculptata cu dalta in istorie .. vai lume poate nu srie cati ministri ai invatamntului am avut dar pe care nu-i cunoaste NIMENI. Matraona a validat facultatile si doctoratele lui Vanghelie.. sper ca Viorica nu are carton de Dr Docent ca imi dau demisia din functia de sarman sef de zi cu zi. Ecaterina ..fata mare si tarzie ..in TROACA pesede ..tovarasu din Teleorman te-a manjit in sosul suprahalitilor de mizerie politica si apoi te va servi ”rumenita” ..te-ai ars in foamea de supraprostie ca doar in functii politice poti ajunge mare .... Raspuns : Nimeni NU A AJUNS MARE IN POLITICA ROMANESCA DUPA 1957.
Răspunde
0 0
veorica
15 May 22:58
La virsta ei ar trebui sa se caute pe la doftori nu sa conduca ministere ... dar la besede totul e posibil !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?