PSD Iași rupe frontul pro-Dragnea din Moldova. Criza e cauzată de "aspecte personale și subiective"

 

Organizația municipală PSD Iași își exprimă public, printr-un comunicat de presă, susținerea față de executivul condus de Mihai Tudose.

Mesaj dur transmis de pesediștii din Iași pentru Liviu Dragnea: criza politică e generată acum, la fel ca în cazul Grindeanu, de "aspecte personale și subiective" care riscă "să scoată România de pe traseul său european".

Potrivit unui comunicat remis presei, cei din Biroul Executiv al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD consideră că o eventuală înlocuire a prim-ministrului constituie "un risc uriaş pentru succesul Programului de Guvernare şi, mai ales, pentru stabilitatea socio-politică şi dezvoltarea economică a României".

"Organizaţia Municipală Iaşi a PSD apreciază că, la fel ca în cazul schimbării echipei guvernamentale conduse de fostul prim-ministru Sorin Grindeanu, ne aflăm în faţa unei crize politice şi guvernamentale generate nu de factori socio-economici obiectivi, ci de unele aspecte personale şi subiective care riscă totuşi să scoată România de pe traseul său european, legat indisolubil de stabilitatea politică şi de respectarea valorilor democratice", se arată în comunicatul remis presei, semnat de preşedintele Biroului Executiv al Organizaţiei Municipale Iaşi a PSD, Paul Corneliu Boişteanu, de Sorin Iacoban, preşedinte executiv, şi Gabriel Teodorescu, secretar executiv.

Prin intermediul aceluiaşi comunicat, Organizaţia Municipală Iaşi a PSD subliniază că responsabilitatea actului de guvernare aparţine prim-ministrului şi echipei sale, iar orice decizie privind buna funcţionare a acestei echipe, în vederea implementării eficiente a Programului de Guvernare, trebuie luată în interiorul Guvernului PSD-ALDE, validat şi susţinut politic de Parlament.

"Organizaţia Municipală Iaşi a PSD avertizează asupra pericolului acut ca noul experiment politic în faţa căruia ne aflăm să şubrezească încrederea alegătorilor şi să vulnerabilizeze partidul în faţa adversarilor politici, să destabilizeze profund situaţia economică a ţării, să întârzie şi mai mult absorbţia fondurilor europene şi să deprecieze iremediabil credibilitatea României în faţa partenerilor externi. Organizaţia Municipală Iaşi a PSD susţine cu tărie faptul că, în anul Centenarului Marii Uniri, avem imperios nevoie de stabilitate şi unitate, de muncă şi responsabilitate, de coerenţă şi predictibilitate. Doar astfel vom reuşi să punem în practică Programul de Guvernare şi să recâştigăm încrederea românilor, cei în faţa cărora suntem răspunzători mai presus de orice", se arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?