PSD guvernează pe datorie. România se împrumută masiv

 
Împrumuturi mai scumpe
Împrumuturi mai scumpe

Guvernul susţine că ţara o duce grozav şi că economia duduie. În realitate, România împrumută miliarde, afirmă preşedintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac. La solicitarea acestuia, Ministerul Finanţelor Publice a precizat că statul a împrumutat în primele șase luni peste 7 miliarde de euro, informează Realitatea TV.În răspunsul Ministerului Finanțelor se arată că, până la 1 iulie s-au atras titluri de stat de peste 20 de miliarde de lei, iar de pe piața externă Guvernul a luat 2 miliarde de euro și 1,2 miliarde de dolari. Banii au fost folosiți pentru a susține cheltuielile și a plăti datoriile ajunse la scadență. 

Specialiștii atrag atenția că situația ar putea scăpa de sub control. 

,,Vor fi mari probleme(...)Dacă luăm deficitul bugetar de aproape 3% în condiţiile creşterii economice şi avem o creştere economică foarte mare, aproape cea mai mare din UE, este un imprumut foarte mare pentru că nu s-au făcut nici investiţii. Banii s-au folosit pentru finanţarea cheltuielilor curente'', spune fostul ministru de Finané Gheorghe Ialomițeanu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?