PSD, grupa mare la promisiuni. Ecaterina Andronescu: Vom construi 380 de grădinițe

 

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, promite construirea a 380 de grădiniţe până la finalul anului. 190 sunt însă deja gata. Oricum, departe de ținta pe care guvernanții și-au propus-o în programul de guvernare: 2.500 de creșe și grădinițe până la finalul anului viitor.Ministrul Educației a confirmat, la Realitatea TV, că aceste grădinițe vor fi gata până la finele anului. De asemenea, Ecaterina Andronescu spune că niciun angajat din sistemul de învățământ nu va fi concediat.

Ecaterina Andronescu a anunţat, în răspunsul la o interpelare a senatorului USR Vlad Alexandrescu, că vor fi construite, până la finele anului, 380 grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli de grupă. Ministrul Educaţiei a spus că lucrările au fost finalizate pentru 185 dintre acestea.

Grădiniţele vor fi realizate prin Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (PRET), potrivit ministrului. Ecaterina Andronescu a specificat că din cele 185 de grădiniţe construite, 40 au fost realizate în anul 2017, iar opt anul trecut. De asemenea sunt în execuţie lucrări pentru 37 de grădiniţe.

„Referitor la construcţiile şcolare, precizăm că Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, are în implementare Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii în România (PRET), cofinanţat de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cu o valoare, conform Acordului de Împrumut cu BDCE. Obiectivele PRET vizează construirea (numai construcţii noi) de grădiniţe şi dotarea cu mobilier a acestora. Conform înţelegerii cu BCDE se vor finanţa 380 de grădiniţe cu program normal cu două, trei şi patru săli de grupă. Proiectul are ca finalizare 31 decembrie 2019. S-au finalizat lucrările la 185 grădiniţe (în 2017-40 de grădiniţe, iar în 2018 - opt grădiniţe), sunt în execuţie lucrări pentru alte 37 de grădiniţe”, transmite Ecaterina Andronescu, în cadrul răspunsului unei întrebări adresate în scris de către senatorul USR Vlad Alexandrescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?