PSD dă de înţeles că de fapt, guvernarea lui Grindeanu a fost bună. Ce spun agenţiile de rating

 

Agenţiile internaţionale de rating indică prognoze apropiate de valorile estimate în programul de guvernare, anunţă Partidul Social Democrat, anunţă Agerpres.

"PSD constată cu satisfacţie că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare. Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut înregistrat în primul trimestru. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%. Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Bancă Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare", se arată într-un comunicat al PSD transmis marţi AGERPRES. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, estimările economice pe care a fost fundamentat programul de guvernare propus de social-democraţi se dovedesc corecte şi sunt confirmate şi de organismele financiare internaţionale care şi-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2%. 


"Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenţi. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea vor confirma creşterea de 5,7 din primele trei luni ale anului", a arătat Adrian Dobre. 

El a adăugat că România se va încadra în ţinta de deficit bugetar de maximum 3% şi că măsurile care vor fi luate în perioada imediat următoare vor creşte gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat. 

"Avem în vedere o serie de măsuri privind combaterea muncii la negru şi a utilizării abuzive a contractelor cu timp parţial de muncă, pentru evitarea plăţii contribuţiilor sociale. De asemenea, o altă măsură importantă este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din această zonă. Toate aceste măsuri, dar şi ceilalţi parametri economici ne dau garanţia că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare", a spus Dobre. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?