PSD, cercetat de DNA. Subvențiile primite de partid, luate în vizor

 
PSD, cercetat de DNA
PSD, cercetat de DNA

PSD a intrat în vizorul DNA! Procurorii anticorupție investighează dacă banii primiți de partidul aflat la guvernare ca subvenție de la bugetul statului, prin Autoritatea Electorală Permanentă, ar fi ajuns la instituții de presă. Întreaga anchetă a fost declanșată de mai multe articolele publicate de Newsweek România.

Procurorii DNA investighează modul în care PSD a utilizat banii primiți ca subvenție de la bugetul statului prin Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit unor surse judiciare. Procurorii au cerut documente de la AEP pentru a verifica dacă PSD a direcționat banii din subvenții către instituții de presă, potrivit surselor citate.

Într-o adresă către Autoritatea Electorală Permanentă, procurorii DNA arată că ”în interesul urmăririi penale care se efectuează în dosarul penal cu nr. de mai sus (nr. 21/P/2019 – n. red.), vă înaintăm alăturat un exemplar al ordonanței emisă în cauză în data de 11.02.2019 și vă solicităm să ne înaintați, în fotocopii certificate pentru conformitate cu originalul, documente privind:


– Modul de stabilire și repartizare a subvențiilor acordate în cursul anului 2017 Partidul Social Democrat;
– Virarea sumelor de bani acordate în cursul anului 2017 Partidului Social Democrat;
– Rapoartele de control privind modul de utilizare de către Partidul Social Democrat a subvențiilor la nivelul anilor 2017 și 2018”.

Dosarul ar fi pornit de la articolele publicate de Newsweek România despre modul în care trezorierul PSD, Mircea Drăghici, ar fi direcționat sume de bani de la partid către o firmă de media controlată de soția sa în județul Argeș. Drăghici a respins atunci acuzațiile și a cerut publicației Newsweek să șteargă articolul de pe site.

Tot Newsweek a scris, în decembrie 2018, despre sumele pe care le-ar fi încasat mai mulți ziariști, analiști și sociologi de la PSD din banii încasați de partid la stat drept subvenție.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
emil
21 Feb 19:11
toata clasa politica la zid.sa aiba soarta lui ceausescu ,asta merita
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?