PSD aruncă pe piață o nouă bombă: dezincriminarea deținerii fără drept de muniție letală

 
Două tiruri care transportau aproape 40 tone de păr?i de muniţie de artilerie, oprite în Vama Galaţi
Două tiruri care transportau aproape 40 tone de păr?i de muniţie de artilerie, oprite în Vama Galaţi
FOTO: adevarul.ro

PSD aruncă pe piață o nouă bombă: dezincriminarea deținerii fără drept de muniție letală. Propunerea legislativă este inițiată de senatorul PSD Liviu Brăiloiu și a mai fost semnată de 46 de parlamentari și a primit raport de adoptare de la comisiile de specialitate ale Senatului (juridică și de apărare), urmând să fie trimisă plenului pentru vot final, informează G4Media.ro Practic, Brăiloiu propune ca cei care au permis de port armă să poată deține muniție neaferentă armelor pe care le dețin, precum și o cantitate dublă față de cât permite legea.

În prezent, fapta de deținere de muniție neaferentă armei pentru care o persoană are autorizație constituie infracțiune și se pedepsește de Codul penal cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Liviu Brăiloiu a propus însă scoaterea acestei fapte din categoria infracțiunilor și încadrarea la contravenții, urmând ca pedeapsa să fie o amendă cuprinsă între 1.001 și 2.000 de lei și, eventual, confiscarea armei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?