PSD a uitat de "Mândri că suntem români“, n-a vrut arborarea drapelului înainte de 1 Decembrie

Senatul României a votat, miercuri, împotriva proiectului de lege iniţiat de PNL, care cerea arborarea drapelului naţional pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înaintea sărbătorii de 1 Decembrie. Din cele 62 de voturi „împotrivă”, PSD a înregistrat 48, Nicolae Avram fiind singurul membru social democrat care a votat „pentru”. Legea a fost respinsă cu 62 de voturi „împotrivă”, 26 „pentru” şi o abţinere.

Proiectul legislativ care prevedea modificarea art. 2 al legii nr. 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, a fost respins ieri de Senat cu 62 de voturi „împotrivă” şi doar 26 „pentru”, scrie Adevărul.

Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea literei „e)” potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.

48 de senatori PSD au votat, miercuri, „împotrivă”, Nicolae Avram fiind singurul social-democrat care a fost de acord cu această modificare. La lista senatorilor PSD, s-au alăturat şi toţi membrii ALDE şi UDMR. Partidul Naţional Liberal a votat exclusiv „pentru”, împreună cu Partidul Mişcarea Populară, surpriza venind însă de la tabăra USR în care Mihail Radu Mihai şi Vlad Alexandrescu au votat „împotrivă".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?