PSD a acordat subvenții uriașe mai multor instituții de presă

 

Partidul Social-Democrat a aruncat cu bani în stânga și în dreapta în ultimii doi ani. Deputatul liberal Florin Roman a făcut publice mai multe documente referitoare la firmele care au primit bani din subvenția PSD. Jurnaliștii de la G4Media.ro au realizat o listă a principalilor beneficiari.Florin Roman a prezentat public o serie de acte despre care spune că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, realizată după controlul la PSD. Potrivit documentelor, în 2017 și 2018, Partidul Social Democrat a plătit sume importante unor firme care ar avea legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect.

Cap de listă este Van Consulting Solutions, care deține publicația online destânga.ro. Siteul distribuie materiale împotriva opoziţiei, împotriva mişcării Rezist şi a preşedintelui României. Acestea sunt preluate şi distribuite pe Facebook de organizaţiile judeţene ale PSD. Aproape 370 de mii de lei a încasat firma în 2018.

O altă firmă care a beneficiat cu vârf și îndesat de bugetul PSD a fost Zenvertising SRL. Aceasta ar fi primit, în 2018, peste 1,8 milioane de lei de la social-democrați. Compania are ca domeniu de activitate administrarea paginilor web.

De dărnicia celor de la PSD a beneficiat și Pagina Ciudatului SRL, administrată de doi jurnaliști, care au primit nu mai puțin de 1,3 milioane de lei.

Mediafax SA, agenția de presă deținută și administrată de Adrian Sârbu, ar fi primit în 2017 şi 2018 peste 1,7 milioane de lei.

O altă instituție de presă care a primit foloase materiale de la PSD a fost Press Media Electronic SRL, societate deţinută în proporţie de 94% de Bogdan Chirieac. Aceasta ar fi încasat anul trecut aproximativ 1,3 milioane de lei. Contactat de Realitatea TV, Bogdan Chirieac nu a vrut să comenteze cifrele publicate de deputatul Florin Roman.

Jurindex SRL, care-i aparţine jurnalistului Răsvan Savaliuc, cel care controlează siteul luju.ro, ar fi primit în cei doi ani de la PSD aproape 400 mii de lei.

Datele despre firmele indicate provin din surse deschise, publicate în Monitorul Oficial.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?