Ziua protestelor. Manifestații în fața DNA, în Piața Victoriei și la Palatul de Justiție

 
Proteste vineri
Proteste vineri

Vineri, 22 februarie, este ziua protestele. Trei manifestații sunt anunțate în această zi. Oamenii vor ieși în Piața Victoriei, magistrații protestează pe scările Palatului de Justiției, iar tot vineri este protest și în fața DNA.

Protest la DNA

De la 18:00, protest la DNA, anunțat pe Facebook de procurorul care se ocupă de cazul Dragnea, Alexandra Lăncrăjan. Motivul: modificările intempestive aduse legilor justiției fără consultarea CSM și a corpului de magistrați.

Protestul magistraților

Magistrații vor protesta pe treptele Palatului de Justiție din Capitală, față de modificările aduse legilor justiției prin Ordonanță de Urgență. Anunțul a fost făcut pe Facebook de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal liderul PSD, Liviu Dragnea.

Convocarea la protestul de vineri, programat de la ora 18.00, a fost făcută pe Facebook, iar magistrații spun că toate instituțiile statului trebuie să respecte independența justiției, separația și echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenței și al loialității, atât față de celelalte instituții, cât mai ales față de cetățeni.

”Magistrații vor protesta în București, vineri, 22 februarie, ora 18.00, pe treptele Palatului de Justiție, față de modificările intempestive aduse în această săptămână legilor justiției prin ordonanță de urgență, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii și a corpului de magistrați. Toate instituțiile statului trebuie să respecte independența justiției, separația și echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenței și al loialității, atât față de celelalte instituții, cât mai ales față de cetățeni”, este anunțul postat pe Facebook de procurorul Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

La Cluj, protestul crește în intensitate. Adunarea Generală a Tribunalului Cluj a decis să își suspende activitatea judiciară timp de o săptămână începând cu data de luni, 25 februarie 2019.

Protest fără precedent după ordonanța lui Toader. Tribunalul Cluj își suspendă activitatea

Protest în Piața Victoriei

Tot de la ora 18:00, în Piața Victoriei, are loc un protest anunțat de comunitatea REZIST.

Manifestația vine in contextul in care Guvernul a adoptat, marti, doua ordonante de urgenta in domeniul Justitiei, cu toate ca niciuna dintre ele nu figura pe ordinea de zi a sedintei Executivului. 

De asemenea, duminică, în fața Guvernului este organizat un alt protest. Organizatorii amintesc pe pagina de Facebook a evenimentului de postarea filosofului Mihai Sora de marti, potrivit careia "daca nici astazi nu vedeti si nu intelegeti, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii".

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Stefan
22 Feb 12:49
Vrem ca presedintele tarii domnul Johannis sa fie alaturi de poporul roman care lupta pentru libertate si sa participe impreuna cu romanii la protestul impotriva aceste bande de infractori care terorizeaza Romania.
O sa spuna unii ca e interzis de lege ,dar faradelegile lui Dragnea sunt legale?
VENITI CU NOI DOMNULE PRESEDINTE JOHANNIS!!!!!!!!!!!!
Răspunde
0 0
Stefan
22 Feb 12:46
Vrem ca presedintele tarii domnul Johannis sa fie alaturi de poporul roman care lupta pentru libertate si sa participe impreuna cu romanii la protestul impotriva aceste bande de infractori care terorizeaza Romania.
O sa spuna unii ca e interzis de lege ,dar faradelegile lui Dragnea sunt legale?
VENITI CU NOI DOMNULE PRESEDINTE JOHANNIS!!!!!!!!!!!!
Răspunde
0 0
Magistrati,fiti români verzi si patrioți,demisionati din functii,nu puteși far ei,nu ?
22 Feb 09:21
Cine poate sa descrie continutul infractiunii de „Uneltire contra ordinii sociale ”?Sau asta era numai la comnuniști,de care se ocupa unchiul ,acum unchiul a băgat in fata justitia ,cu pilonul ei ,DNA ?Vreau,judecatori dv,un protest general,adica dati-vă 87 % demisii,să-mi arătași ca nu puteti lucrae fără SRI,că va pasa de justitie,de tara ,de UE,altfel va cred manipulati de Dănileț,pupilul dnei Macovei,venită paearipi de vânt.Rusine mi-e si mie de justitia protestara ,implicata in politica asta care invrăjbeste lumea ,sa castige bravul popor ,sătul de subordonarea justitiei de ...Era sa scriu,ptiu, Drace !
Răspunde
0 0
Pe când greva măturătorilor ?
22 Feb 05:23
Mă uimesc,de unde au invățat procurorii atătea expresii:„Toate instituțiile statului trebuie să respecte independența justiției, separația și echilibrul puterilor în stat, sub semnul transparenței și al loialității, atât față de celelalte instituții, cât mai ales față de cetățeni”.Mai greu găsesc subiectul în partea a doua ,dar stilul mi-e cunoscut.Domnilor,dacă guvernul are competenta sa legifereze,procurorii de cand fac aprecieri politice sau ma rog de drept ce o crede ei ?Sesizati CSM pentru scoaterea din functii si trecerea in avocatura a făptașilor,ca dacă armata protesteaza,se chiama elicopterul, care se opreste la Târgoviște,iar daca protesteaza justiția,ne oprim in pom.Nu va convine sarcinile si condițiile fixate de legiuitor,demisionati boieri dv, si va privatizati,faceti fabrici de merdenele sau covrigi,lăsati meseria asta grea,nu politizati instituția procuratuii in spirit hastagist .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?