Proteste în zeci de orașe din țară. "Afară cu hoţii din ţară"

 
Proteste în țară
Proteste în țară

După ce mitingul diasporei din Capitală a fost deturnat pe 10 august, românii din marile orașe au ieșit din nou, sâmbătă, în stradă. Peste 5.000 de sibieni au protestat, sâmbătă seara, pe străzile din oraş, având pancarte cu mesajul "La 100 de ani de la Unire, Deşteaptă-te, române". La Cluj au fost în stradă peste 5.000 de oameni, iar la Timişoara aproximativ 8.000 de oameni. Proteste au avut loc și în Iași, Brașov, Oradea, Piatra Neamț, Suceava, Craiova, Galați, Baia Mare și multe alte orașe.Protestul de la Timişoara, la care au luat parte, sâmbătă seara, în jur de opt mii de persoane, s-a încheiat la ora 23.00, cu intonarea Imnului de stat, fără incidente.

"Să sperăm că prin proteste noastre vom putea ajunge să fim mândri cu adevărat, că suntem români (...)", au transmis la final reprezentanţii Timişoarei Civice, care a organizat protestul.

În momentul încheierii oficiale a mitingului, în Piaţa Operei mai erau peste o mie de persoane care fluturau steaguri tricolore

Peste 5.000 de sibieni au protestat, sâmbătă seara, pe străzile din oraş, oamenii având pancarte pe care au scris "La 100 de ani de la Unire, Deşteaptă-te, române".

La Cluj, peste 5.000 de persoane au participat sâmbătă seara la un protest anti guvernamental, blocând traficul în faţa Prefecturii Cluj unde s-au aşezat pe carosabil scandând "Jos dictatura" şi "Jos Guvernul".

Noi proteste în centrul Iaşului! Peste 2.000 de oameni, în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare

Aproape 2.000 de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Unirii, din centrul Iaşului, pentru a susţine mitingul diasporei de la Bucureşti.

Cele 2.000 de persoane s-au strâns sâmbătă seara în Piaţa Unirii, din Iaşi, pentru a protesta, în semn de susţinere cu mitingul diasporei, organizat la Bucureşti.

Astfel, protestatarii din Iaşi au format, ca de fiecare dată, un cerc, având cu ei steaguri ale României şi ale Uniunii Europene. În plus, oamenii au venit în centrul Iaşului cu vuvuzele şi cu pancarte pe care sunt scrise mesaje anti-Guvern şi anti-PSD.

Peste 1.000 de craioveni în stradă. VIDEO/FOTO

Peste 1.000 de persoane s-au adunat la protestul antiguvernamental din municipiul Craiova, sâmbătă seara.

Protestatarii din întreg judeţul au participat la mitingul de solidariate cu acţiunea de protest iniţiată de către cei din Diaspora, parcurgând un traseu de câţiva kilometri, pe jos, prin centrul municipiului Craiova.

Coloana de manifestanţi a pornit din Piaţa Mihai Viteazul din centrul orașului, s-a oprit în fața Primăriei Craiova, câteva minute, a continuat spre Universitate, traseul urmând apoi principalele artere din municipiu. Protestarii cer demisia Guvernului, la mitingul de la Craiova, care a durat până spre miezul nopții, nefiind înregistrate incidente, informează Realitatea de Craiova.

Peste o sută de persoane protestează, sâmbătă seară, la Suceava

Peste o sută de persoane protestează pașnic, sâmbătă seară, la Suceava, împotriva Guvernului, dar și a intervenției violente a Jandarmeriei de vineri seară, în Piața Victoriei.

Protestul spontan are loc în fața Palatului Administrativ din Suceava, clădire unde funcționeazi instituția prefectului. Protestează peste o sută de persoane, în majoritate tineri.

Mitingul spontan este supravegheat de forțe de jandarmi și polițiști. Protestul este pașnic și nu au fost înregistrate incidente. Oamenii scandează mesaje împotriva PSD și a Guvernului. La miting participă și mai mulți suceveni din Diaspora veniți acasă în concediu, scrie Realitatea de Suceava.

A doua zi de proteste la Piatra-Neamț

Începând cu ora 19:00, în fața Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț peste o sută de persoane s-au adunat pentru a protesta la adresa Guvernului României şi partidelor care formează coaliţia de guvernare. Protestatarii cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Mulți dintre ei poartă steaguri tricolore. Pe lângă scandarile de ieri „PSD, ciuma roşie!", „Demisia!", „Jos Dragnea!", "Dragnea la pușcărie!", astăzi la Piatra-Neamț se scandează și "Jandarmeria apără hoția!", făcându-se referire la incidentele violente de ieri din Piața Victoriei din București.

Nemțenii adunați în fața Teatrului Tineretului au cântat imnul României "Deșteaptă-te române".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Sandu
11 Aug 21:56
Corect: afara cu hotii de la OMV, Bechtel, Gazprom etc !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?