Proteste de amploare la Paris. Reformele lui Macron, contestate

Proteste de amploare la Paris. Reformele lui Macron, contestate
Proteste de amploare la Paris. Reformele lui Macron, contestate

Zeci de mii de susţinători ai liderului extremei-stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Bastiliei, pentru a-și exprima nemulțumirea faţă de măsurile luate de preşedintele Emmanuel Macron, care și-a propus să reformeze piaţa muncii.Susținătorii liderului extremei-stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, nu sunt de acord cu intenția preşedintelui Emmanuel Macron, care are de gând să reformeze piaţa muncii şi să schimbe relaţiile dintre angajatorii şi angajaţii din Franţa.

Unii dintre protestatari au ridicat bannere cu mesaje precum ,,Macron - preşedintele bogaţilor”, în vreme ce alţii au scandat ,,Rezistaţi! Rezistaţi!”.

Jean-Luc Melenchon l-a criticat dur pe președintele Emmanuel Macron, pe care l-a avertizat că riscă să fie înlăturat de la putere.

În ciuda protestelor cu care se confruntă, cota de popularitate a președintelui francez, Emmanuel Macron, este din nou în creștere în septembrie, potrivit unui sondaj apărut chiar astăzi.

Datele arată că 39% dintre persoanele chestionate se declară ,,mai degrabă mulțumite" și 6% sunt ,,foarte mulțumite" de șeful statului. În același timp, totalul nemulțumitilor scade de la 57% la 53%. Creșterea popularității se observă mai ales în rândul pensionarilor, al muncitorilor, dar și printre alegătorii de dreapta și cei de centru.

 Sondajul a fost realizat online și telefonic de Ifop, pentru Journal du Dimanche, între 15 și 23 septembrie, pe un eșantion de 1.989 de persoane, în vârstă de cel puțin 18 ani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?