Proteste ale palestinienilor în Iordania, după anunțul lui Donald Trump

În sectoare locuite de refugiați palestinieni în Amman, capitala Iordaniei, au izbucnit miercuri proteste după ce președintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters, care citează martori.Tineri au strigat sloganuri antiamericane la Amman, în timp ce în tabăra de refugiați Baqaa, de la periferia capitalei iordaniene, sute de tineri mărșăluiau pe străzi pentru a-l acuza pe Trump și a cere guvernului iordanian să rupă tratatul de pace din 1994 cu Israelul. "Jos America... America este mama terorii", strigau aceștia.

Dinastia hașemită este custodele locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, ceea ce face ca Iordania să fie sensibilă la orice schimbare de statut a orașului, al cărui sector estic a fost capturat de Israel de la Iordania în războiul din 1967. Multe persoane din Iordania sunt descendenți ai refugiaților palestinieni ale căror familii au plecat după crearea statului Israel în 1948, conform Agerpres.

Alte subiecte pe Realitatea.net

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?