PROTEST: Un medic de la Spitalul Sf. Pantelimon s-a blocat în secția de ginecologie

 

Un medic de la spitalul Sfântul Pantelimon din București a declanșat o verificare interă, după ce un medic primar din cadrul secției de ginecologie a decis să închidă secția pe motiv că nu are toate materialele necesare desfășuraării activătiții din cauza imposibilității efectuării analizelor de laborator.

Printr-un anunţ lipit pe holurile spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, un medic primar de pe secţia de ginecologie şi şef de gardă a informat pacienţii că, de joi, activitatea secţiei este suspendată "din cauza lipsei materialelor asigurării asistenţei medicale de urgenţă şi din cauza imposibilităţii efectuării analizelor de laborator".

Conducerea spitalului condamnă însă modalitatea de comunicare aleasă de medic, precizând că acesta este singurul care nu îşi desfăşoară activitatea.


"Nu negăm dificultăţile financiare cu care se confruntă spitalul, dificultăţi generate de datoriile către furnizori acumulate în cursul anului trecut. Domnul dr. Dimitriu este, totuşi, singurul medic din cele 17 linii de gardă plătite ale spitalului, care nu a reuşit să îşi desfăşoare activitatea şi a ales această modalitate de comunicare, în total dispreţ faţă de eforturile colegilor săi", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Pantelimon, Fiorella Mitroi, potrivit Mediafax.

 La spital s-a deplasat, vineri, şi secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii, Cristian Grasu, care a explicat că unitatea sanitară mai are peste un milion de lei datorii, iar activitatea secţiei de ginecologie este, la ora transmiterii ştirii, funcţională.

"Activitatea pe secţia de ginecologie continuă, în dimineaţa aceasta, s-au făcut cezariene. Este o situaţie grea. Probabil, domnul doctor, din cauza lipsei materialelor, din ultimele zece luni, s-a decompensat. Nu a discutat cu conducerea despre problemele de pe secţie la momentul potrivit, iar publicarea unui asemenea anunţ pe zidurile spitalului nu este cea mai bună soluţie. Este o problemă internă, de comunicare a spitalului. Ministerul Sănătăţii a vrut să se asigure că lucrurile nu se opresc. Şi domnul ministru Bodog cunoaşte situaţia financiară prin care trece spitalul. Lipsesc unele materiale, dar există înlocuitori şi se poate funcţiona. Sigur, nu este cea mai bună condiţie de funcţionare", a explicat secretarul de stat Cristian Grasu, potrivit sursei citate.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a precizat că vechea conducere a spitalului a strâns datorii în valoare de peste trei milioane de lei.

"Aici trenează nişte probleme de mai mult timp pentru că au fost nişte greşeli de management, care au dus la o situaţie financiară dificilă a spitalului. După ce s-a schimbat managementul, lucrurile au început, treptat, să se îmbunătăţească, adică au început să producă servicii suficiente astfel încât să acopere datoriile. Au fost datorii în valoare de trei milioane de lei, acum s-au înjumătăţit. Din cauza problemelor de contractare pe care le-a avut vechea echipă managerială, încă mai au de tras. Ministerul încearcă să găsească soluţii punctule pentru a-i ajuta, cât se poate, în mod legal", a adăugat Cristian Grasu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?