Protest la Salina Praid, în Harghita. Activitatea de turism, blocată

Aproximativ 60 de angajaţi ai Salinei Praid, din Harghita, au întrerupt lucrul, iar activitatea de turism este blocată, nemulţumirile şi mişcările de protest urmând să continue până luni, salariaţii afirmând că 80% dintre ei câştigă salariul minim pe economie.Liderul de sindicat al Salinei Praid, Kelemen Jozsef, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax, că 60 de angajaţi stau la gura minei, iar activitatea de turism este blocată şi va rămâne aşa cel puţin până luni dimineaţa, când se aşteaptă o întâlnire cu factorii de decizie.

”Stăm la gura minei circa 60 de persoane care lucrează la Salina Praid. Nemulţumirile sunt că 80% dintre salariaţi am ajuns la minimul pe economie, nu avem o politică de salarizare şi cerem schimbarea directorului Salinei Praid, Seprődi Zoltán, pentru că se comportă ciudat, urât, cu oamenii”, a spus Kelemen Jozsef.

Potrivit acestuia, Salina are 135 de salariaţi, toţi fiind nemulţumiţi, iar duminică vor veni alţi angajaţi care vor protesta. Aceştia lucrează pe schimburi.

”E o mişcare spontană a oamenilor, nu o grevă organizată de sindicat. Vrem salarii mai mari cu 20%. Până nu obţinem revendicările stăm (n.r. protestăm). Pe salariul minim pe economie ce mai putem pierde?”, a spus Kelemen Jozsef.

Acţiunile Salinei Praid sunt deţinute în proporţie de 51% de Ministerul Economiei şi 49% de Fondul Proprietatea, iar principalele activităţi vizează extracţia sării şi turismul.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?