Protest inedit în fața Parlamentului European din Strasbourg

 

O barcă pneumatică, la bordul căreia 12 imigranți au venit din Africa, a acostat simbolic miercuri în fața Parlamentului European din Strasbourg, la inițiativa asociațiilor ce denunță politica 'criminală' în domeniul imigrației a Europei, relatează AFP.

Mai multe zeci de activiști ai unor asociații au agitat pancarte cu un conținut critic la adresa Frontex, agenția europeană responsabilă cu frontierele externe ale spațiului Schengen, 'partea responsabilă', în opinia acestora, pentru naufragiile în Marea Mediterană, scrie Mediafax.

'Ei sunt imigranți veniți din diferite țări africane, din Maroc și Tunisia, care a ajuns ieri (marți) la Strasbourg', a declarat Ozan Ceneli, unul dintre organizatorii acestei acțiuni de sprijinire a imigranților.

Câțiva deputați europeni, membri ai Verzilor și Stângii Radicale (GUE), între care și europarlamentarul socialist francez, Edward Martin, au venit să le spună "bun venit" și să le ofere sprijinul.

'Europa trebuie să-și deschidă granițele', a pledat Souad, mama unei familii venite din Tunisia, cu o barcă asemănătoare celei postate în fața clădirii Parlamentului European. Cu lacrimi în ochi, ea a explicat că fiul ei a dispărut după încercarea de a ajunge în Europa pe mare.

Mai târziu, deputata în Parlamentul European, Marine Le Pen, din partea Frontului Național (Franța) — înconjurată de membrii Ligii Nordului din Italia, ai Vlaams Belang din Belgia și PVV olandez — a cerut în schimb să se pună capăt "imigrației în masă încurajată de Uniunea Europeană".Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?