Peste 20.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, marţi seară

 
Proteste Guvern
Proteste Guvern
Proteste Guvern Proteste gratiere Bucuresti Jandarmi - proteste Guvern

Aproximativ 20.000 de persoane s-au adunat, marți seară, în Piaţa Victoriei pentru a protesta, după ce Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru Graţiere şi OUG pentru modificarea Codurilor Penale, în sedinţa Executivului. Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului. Oamenii s-au strâns să protesteze în toate celelalte mari oraşe ale României.  Oamenii au ieşit în stradă în număr impresionant, ajungând până la 20.000 de persoane, în faţa Palatului Victoria. S-a scandat "Noaptea, ca hoţii", "Dragnea, nu uita, te aşteaptă Rahova", "Ieşiţi în stradă, dacă va pasă", "DNA să vină să te ia!" "Ieşi afară, javră ordinară!", "Şobolanii!, "PSD Ciumă Roşie!", "Demisia!" şi "Anticipate!". 

De asemeneai, cei aflaţi în Piaţa Victoriei au spus că protestele vor continua să zilele următoare, chiar dacă proiectul de lege pentru Graţiere şi Ordonante de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Protestarii din faţa Guvernului spun că sunt sfidaţi de graba cu care s-au adoptat cele două proiect şi că vor continua să iasă în stradă.

Un tănăr a afirmat că protestează pentru că Ordonanţă a fost adoptată la o oră târzie, mişeleşte, pentru ca oamenii să nu iasă în stradă. 

(w500) Proteste g

Toată Piaţa Victoriei a fost plină de oameni, peste 20.000 de persoane au protestat în faţa Guvernului. Deşi este foarte frig, oamenii scandau "Jos Guvernul!", "Anticipate!" şi "Hoţii!".

Oamenii spuneau că nu au de gând să plece din Piaţa Victoriei şi au afirmat că nu vor pleca până când nu vor fi ascultaţi. De asemenea, afirmă că se simt trădaţi. "Sperăm că aşa să se uite şi la noi", a precizat o tănără.

"Nu scăpaţi!", această strigă protestarii din faţa Guvernului. 

(w500) Jandarmi -

Manifestanţii au aruncat cu bulgări de zăpadă şi au cerut demisia Guvernului. Piaţa Victoriei a fost complet blocată, iar porţile Guvernului închise.

"Oamenii prezenţi în stradă au fost destul de clari. De ce sfidează poporul în aşa hal?", a precizat un tănăr, aflat în faţa Guvernului. 

(w500)

Oamenii care au vrut să ajungă la sediul Guvernul sunt blocaţi la Piaţa Romană, forţele de ordine restricţionând accesul acestora pe Bulevardul Ana Ipătescu. 

La clădirea de la Monitorul Oficial s-au aflat jandarmi antitero, deşi acolo nu a venit niciun protestar. 

(w500)

Oamenii aflaţi în stradă au mai spus că este trebuie organizate alegeri anticipate.

Iohannis, după ce Guvernul a adoptat cele două proiecte: "Mă voi bate până în ultima zi de mandat!"

(w500) Proteste G

Ambele ieşiri din Guvern au fost blocate, existând, la un moment dat informaţia că membrii Cabinetului Grindeanu s-ar fi aflat acolo. Ulterior, s-a dovedit că aceştia au părăsit sediul Palatului Victoria înainte ca numărul de protestarii să ajungă atât de mare. 

(w500)

Pentru prima oară de la Mineriadă s-au pus gratii pe uşa Guvernului. Presa, când a încercat să părăsească sediul Guvernului, nu a mai putut, jurnaliştii fiind "baricadaţi", împreună cu membrii Cabinetului Grindeanu, în sediul din Piaţa Victoriei, transmite Realitatea TV.

"Noi suntem aici toată noaptea, aşteptăm lumea sa iasă din casă", a afirmat, la Realitatea TV, un tănpr aflat în Piaţa Victoria. 

"Guvernul trebuie să plece", a spus alt protestatar. 

Cum mai pot fi blocate în ultimul ceas ordonanțele pe Justiție. Mai există o variantă extremă?

Protestarii strigă "ŞOBOLANII!"

(w500)

La faţa locului au fost mobilizaţi jandarmi şi poliţişti şi au fost chemate şi echipaje suplimentare.

Circulaţia a fost blocată în Piaţa Victoriei. Câţiva oameni au încercat să între în curtea Guvernului, dar au fost opriţi de jandarmi.

Proteste anti-Guvern și în marile orașe. "Trădătorii, hoții", se strigă în Cluj, Timișoara, Sibiu

"Ajungem cu cuţitul la os şi ne pierdem răbdarea", a spus un protestatar.

(w500)

Protestarii au scandat: "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Hoţii", "Ieşi afară, javră ordinară" şi "DNA să vină să vă ia".

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru Graţiere şi OUG pentru modificarea Codurilor Penale

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje precum "În democrație, hoții stau la pușcărie", "#Vă vedem" și "Jos labele de pe justiție".

Membrii Guvernului s-au întrunit marți seară într-o ședință, în urma căreia au fost adoptată Ordonanţa privind amnistia.

Peste 45.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi alte zeci de mii în mai multe oraşe din ţară faţă de cele două proiecte de OUG, acestea fiind cele mai mari manifestaţii din România de după 1990. A fost al doilea week-end consecutiv când mii de oameni au protestat faţă de cele două proiecte, în urma unui apel pe Facebook. 

De asemenea, noi proteste sunt anunţate pentru miercuri seară şi duminică seară.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?