Protecţia Consumatorilor: Pericolul din ÎNGHEŢATA DE CIOCOLATĂ

 
Pericolul din îngheţata de ciocolată
Pericolul din îngheţata de ciocolată
FOTO: www.fansshare.com

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip inghetata cu cacao/ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania.In cadrul studiului au fost analizate 27 de produse tip inghetata cu cacao/ciocolata, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna iulie 2014, se arată pe site-ul instituţiei teste-comparative.ro.

Continutul de cacao/pudra cacao variaza intre 1.3 – 25% si peste un sfert dintre producatori “uita” sa mentioneze pe eticheta continutul de cacao. Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 27 de tipuri de produse analizate, acesta variaza intre 2 si 9 E-uri:

    29.62% din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
    18.51% din produsele analizate au in continut 4 E-uri;


    14.81% din produsele analizate au in continut 3 E;
    11.11% din produsele analizate au in continut 8 E-uri;
    11.11% din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
    7.40% din produsele analizate au in continut 6 E-uri;
    3.70% din produsele analizate au in continut 2 E-uri;
    3.70% din produsele analizate au in continut 9 E-uri;

Gramajul produselor studiate variaza intre 36 – 120 grame, iar 81.48% din aceste produse au mentionat pe eticheta valoarea energetic. 55.55% de produse au mentionat pe eticheta valoarea zaharurilor, aceasta variaza intre 11 si 31 grame / 100 grame de produs.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

VEZI TIPURILE DE ÎNGHEŢATĂ ANALIZATE AICI

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Darius
14 Aug 21:54
Articolul dvs nu este decat o promovare a acestei A.N.P.C.P.P.S care desigur "ne asigura" protectia dar numai contra cost.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?