Propunere-şoc: Şoferii, obligaţi să facă "şcoală" de paramedici

 
Propunere-şoc: Şoferii, obligaţi să facă "şcoală" de paramedici
Propunere-şoc: Şoferii, obligaţi să facă "şcoală" de paramedici

Cursurile de prim-ajutor specializat, asemănătoare cu ale paramedicilor, vor deveni obligatorii pentru cei care vor să obţină permisul de conducere, se arată într-un proiect de lege iniţiat de Camera Deputaţilor. Mai mult, iniţiatorii actului normativ vor să extindă obligaţia la toţi şoferii români.

Pregătirea teoretică şi practică la cursuri specializate de prim-ajutor, precum şi promovarea testelor teoretice şi practice vor fi obligatorii pentru cei care vor să se prezinte la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, se prevede într-un proiect de lege semnat de 61 de parlamentari UNPR şi PSD. "Probabil o să amendăm legea în cadrul comisiilor şi după aceea să aprobăm în plen, ca să extindem aplicarea şi pentru cei care sunt cu permisul în buzunar deja şi, într-o perioadă rezonabilă, să poată parcurge aceste cursuri. Eu şi colegii mei am considerat necesar că este un lucru bun să învăţăm să acordăm primul ajutor şi să avem chiar şi probe practice, pentru că una este să ştii teoretic ceva, şi alta este să poţi interveni, deoarece sunt momente în care poţi fi emoţional afectat. Primii care sunt în zona accidentului sunt tot participanţii la trafic. Anumite lucruri se fac şi în şcoală, dar trebuie cumva să obligăm prin lege ca atunci când vrei să-ţi obţii permisul de conducere să ai cunoştinţe absolut necesare de acordare a primului ajutor. Este cumva ceea ce fac paramedicii, acolo trebuie să ajungem cu instruirea şoferilor. Măcar, dacă nu putem să facem bine, să nu facem foarte rău. Adică omul are o ruptură la coloană şi tu îl pui pe canapeaua din spate a automobilului sau cum pui garoul, lucruri care sunt elementare. Putem merge chiar mai mult în profunzime cu aceste cursuri", ne-a declarat deputatul Gheorghe Emacu, iniţiatorul proiectului legislativ.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
6 0
Alin Popa
19 Mar 11:55
dl. deputat cu studii militare si in drept isi da el cu parerea cum se pune garoul ? garou care nu se mai aplica de ani de zile, dar el stie cum se pune. daca e un om pe asfalt plin de sange sa vina dl. deputat sa puna mana pe el ca sa se umple de toate bolile lui, in cazul in care le are. eu as face cursuri de prim ajutor intai cu parlamentarii, ca sa dea un exemplu populatiei
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?