Propunere: șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor în trafic

 
Parlamentul a votat puteri sporite pentru politişti.Când se poate utiliza FORŢA. Drepturi, obligaţii
Parlamentul a votat puteri sporite pentru politişti.Când se poate utiliza FORŢA. Drepturi, obligaţii

Șoferii indisciplinați riscă să fie amendați pe baza înregistrărilor video primite de la participanții la trafic. Propunerea se regăsește întrr-u proiect de lege depus joi în Parlament. Proiectul inițiat de deputatul USR Mihai Botez, le-ar oferi posibilitatea polițiștilor să constate contravenții și pe baza probelor video trimise de participanții la trafic. Aceștia ar trebui să încărce pe un site al Poliției filmările, însoțite de o declarație pe proprie răspundere, potrivit Hotnews.

Inițiatorul le transmite șoferilor ca, până când proiectul va ajunge în dezbatere în comisiile de specialitate să caute camere de bord și să constate dacă, într-adevăr, ar surprinde încălcări ale regulilor de circulație. .

"Nu ne facem bine dacă nu vom și depune eforturi în acest sens, atât noi ca participanți la trafic, dar și autoritățile în implementarea corectă a acestei inițiative. Franța, Anglia și Canada au sistem similare implementate și funcționează. Noi putem găsi tot felul de motive pentru care nu ar funcționa și la noi", a scris spune inițiatorul. 

România este statul UE cu cea mai ridicată rată a accidentelor mortale pe șosele - în 2017 și-au pierdut viața 1.913 oameni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Dorin
14 Dec 07:22
Apa caldaaaaaa. In multe state, filmarile de pe reletele sociale sint suficiente pentru a amenda/aresta infractorii ! Instalarea camerelor dezvaluie o fauna incredibila de infractori si impostori ... ca si camerele de la bacalaureat, dupa care am ramas cu doar 50% stiutori de carte !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?