Propunere șocantă a lui Cristian Tudor Popescu

CTP
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu sugerează o restricționare a dreptului la vot în România, în funcție de studii.Cristian Tudor Popescu crede că dreptul la vot ar trebui să fie acordat numai celor care au luat examenul de Bacalaureat.

„Singurul proiect pe care îl văd a fi pus în operă, în speranța că putem schimba lucrurile, e să lucrăm asupra omului, să încercăm să producem schimbare în omul mediu, nu în elite!”, a subliniat editorialistul, la Digi24, arătând că începând din comunism, în România sunt pseudoelitele cele care conduc țara. Elitele au fost distruse și înlocuite cu reprezentanți ai masei primitive, care nu au devenit în timp elită cu adevărat, deși ar fi avut posibilitatea.

În acest context, soluția pe care o propune Cristian Tudor Popescu este „să nu mai aibă drept de vot oricine”. Jurnalistul a explicat:

„Votul universal e foarte bun, câtă vreme înțelegem sensul cuvântului universal. Universal înseamnă să dea dreptul oricărui om capabil să voteze, să fie echipat, să fie în măsură să voteze, să-i dea dreptul să voteze. Nu e vorba de un vot cenzitar, pe baza averii. Propun ca, odată cu dreptul de vot la 18 ani, fiecare cetățean să mai aibă o obligație: să-și ia bacalaureatul. Dacă nu prezintă bacalaureatul luat, nu e niciun fel de problemă. Rămâne cetățean al acestei țări, cu aceleași drepturi, își poate vedea liniștit de viața lui, beneficiază de ce-i poate oferi statul, dar nu votează, dacă nu are bacalaureatul. (...) Asta nu înseamnă o negare a votului universal. Nu e nici o negare a egalității. Au toți dreptul să dea bacalaureatul, să învețe. În România, învățământul e garantat de stat, e obligatoriu. Nu eșți în situația de discriminare, în care niște oameni săraci nu pot să-și permită să-și dea copiii la școală”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?